Klubnyheder

Covid 19 retningslinjer for basketball

25. oktober 2020, 20.17


Danmarks Basketball Forbund (DBBF) har udarbejdet opdaterede retningslinjer for coronahåndtering i forbindelse med basketball. 

Med regeringen og myndighedernes ændrede coronatiltag, der blev meldt ud fredag aften, sker der også ændringer for idrætten, herunder basketball. Vedhæftet er tilrettede retningslinjer. Nedenstående er betydningen for vores sport, i overskrifter: 

  • Det er fra 26. oktober direkte forbudt at have tilskuere til kampe, udover i Basketligaen og Dameligaen. Det gælder også forældre. Det er et nyt krav, at kun personer der er direkte nødvendige for afvikling af kamp og træning, må befinde sig i hallerne. Se nærmere detaljer omkring reglerne på basket.dk 
  • Ungdomsbasket fortsætter derudover med et uændret forsamlingsforbud på 50 personer, men med nogle nye restriktioner om mundbind. 
  • For voksne gælder et forsamlingsforbud på 10 personer. Vi afventer DIF’s udmelding omkring hvad det betyder for træning for voksenhold. 
  • Man skal fra torsdag 29. oktober bære mundbind på vej ind og ud af haller, og når man ikke er i gang med træning eller kamp. Vi anbefaler at man begynder at gøre det med det samme. 
  • Fra torsdag 29. oktober skal alle, der ikke i en kamp ville stå i protokollen, bære mundbind under træning og kamp. Dvs. spillere, cheftræner og en assistenttræner er undtaget, både til træning og kamp, mens fx dommerbord og holdledere skal bære mundbind. OBS. Denne regel kan nå at blive opdateret inden torsdag, når myndighederne og DIF præciserer vejledningerne. 
  • Seniorturneringen, med undtagelse af Basketligaen og Dameligaen, udsættes i foreløbigt fire uger. DBBF ønsker at afvikle turneringen, også selv om det måtte betyde, at den afsluttes senere i 2021 end planlagt.  
  • Divisionspokalturneringen udsættes i foreløbigt fire uger. Turneringsudvalget er opmærksom på at der er udfordringer i forhold til at afvikle den inden deadline i forhold til at vinderne har ret til at deltage i Landspokalturneringen. Vi melder ud, når der findes en løsning. 
  • De procedurer, der blev meldt ud 23. september omkring afbud til kamp/aflysninger, gælder fortsat i denne weekend of også derefter i ungdomstækkerne.

Vi opfordre alle klubbens medlemmer og trænere til at læse retningerlinjerne og hele tiden holde sig opdateret. 

Såfremt I har nogle spørgsmål er I menget velkommen til at kontakte formand Karin Olsen.

Retningslinjer for baskettræning og kamp 

Klubnyheder