Nyheder

W1siziisijiwmtkvmtavmtcvmtg3dm12ymjwef9ps0jbtk5fui5wbmcixv0?sha=1655366eac7cfd93

Aktivitetstilbud i vinterferien

24. januar 2020, 14.58

Nu har du snart vinterferie. Svendborg Kommune har sammen med klubber, foreninger og andre arrangeret nogle aktiviteter, som vi håber, du har lyst til at deltage i.


Besøg www.aktivsvendborg.dk og se mere om, hvilke aktiviteter der er i vinterferien.

Status på DM i Rekruttering

3. januar 2020, 14.46

DM i rekruttering - status
Deltagerne ved DM i rekruttering har nu siden sæsonstart været i fuld gang med deres indsatser, som skal få flere børn og unge med handicap inkluderet i foreningsidrætten. I dette katalog kan I læse mere om, hvilke aktiviteter idrætsforeningerne har iværksat, deres største succeser, opmærksomhedspunkter og hvor mange nye medlemmer indsatserne indtil videre har genereret. De giver samtidig deres bedste råd med på vejen, som andre idrætsforeninger kan lade sig inspirere af.


Parasport Danmark har målrettet en indsats om at få flere børn og unge med handicap aktive i foreningsidrætten. Derfor blev der i februar åbnet op for, at idrætsforeninger kunne ansøge om at deltage i DM i rekruttering. Konkurrencen løber fra 15. april 2019 til 15. marts 2020 og handler om, at foreningerne skal lave en indsats, som får flere børn og unge med handicap aktive i foreningsidrætten. 
Konkurrencen stiller ingen krav til formen på indsatsen, andet end at det skal være for børn og unge samt have et rekrutteringsperspektiv. Hvorvidt foreningen ønsker at arbejde med en kørselsordning, oprettelse af nye hold, udvikling af eksisterende tilbud eller noget helt fjerde, er op til foreningen selv.
Blandt ansøgerne er der udvalgt 10 foreninger til at deltage i konkurrencen ud fra følgende kriterier: • Udsigt til, at indsatsen bliver permanent foreningen

 • Involvering af samarbejdspartnere (fx én eller flere kommuner, skoler, organisationer el.lign.)

 • Mulighed for, at en ny idé kan overføres til andre foreninger.


Deltagernes indsatser vil løbende blive præsenteret i magasinet Parasport, men det er allerede nu muligt at læse mere om dem her:


 Kataloget kan ses ved at trykke HER


Kataloget kan også downloades i Word-format ved at klikke her. 


Når vinderen skal findes til marts 2020, får alle mulighed for at sættes sit præg på resultatet. Der vil nemlig blive foretaget en facebook-afstemning blandt de 10 deltagere. Blandt de tre indsatser, der får flest stemmer, udpeger en jury den endelige vinder af konkurrencen og de 25.000 kroner.


De ti deltagere i DM i rekruttering er: • Holstebro Gymnastikforening

 • Silkeborg IF, Fodbold

 • Svendborg Basketball Club

 • Virum-Sorgenfri Tennisklub

 • Københavns Idrætsforening For Udviklingshæmmede (KIFU)

 • Bramdrupdam Gymnastikforening

 • Viborg Svømmeklub

 • Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg (IH Aalborg)

 • Randers Freja, Håndbold

 • Viborg Gymnastikforening


 


Yderligere information
Idrætskonsulent Line Damkjær Kruse
Mail: ldk@parasport.dk
Tlf.: 51 28 71 35


Citeret fra www.parasport.dk

Har vi en kandidat til Kammeratskabsprisen og 25.000kr

15. november 2019, 10.50Hvem gør noget særligt for kammeratskabet i vores klub?


Synes du, der er en, der gør en ekstraordinær indsats for kammeratskabet, sammenholdet og kampgejsten i klubben? Så indstil ham eller hende til Kammeratskabsprisen, som uddeles på Fynske Bank Sportslørdag i januar.


Den bedste kandidat får Kammeratskabsprisen og 25.000 kr. 


Kandidaten skal være mellem 13 og 18 år, og der følger 25.000 kr. med prisen, som modtageren og dennes hold kan bruge på en fællesrejse eller lignende. Der nomineres syv kandidater til prisen. Alle nominerede modtager hver 3.000 kr.


Sådan gør du


Gå ind på fynskebank.dk/kammeratskabsprisen og indstil din kandidat.

Juleafslutning 2019 (Nyt tidspunkt)

13. december 2019, 19.01

SBBC nomineret til Årets Idrætsforening

10. oktober 2019, 13.17


De nominerede til ny stor prisfest i Svendborg er nu fundet!


Ved PRISFESTEN 2019 hyldes Kultur, idræts- og spejderlivet i hele Svendborg Kommune
Mød op i Rundbuehallen på Frederiksø den 2/11 kl. 18.30-22.00. Det er gratis at deltage! - Tilmelding er ikke nødvendig.


Borgere og foreninger i Svendborg Kommune har gennem en længere periode kunne indstille deres kandidater til årets priser, og nu er de nominerede til samtlige ni priser endelig fundet! 


Priserne uddeles ved en ny stor prisfest: ”PRISFESTEN 2019”, som kulturen, idrætten, spejderne og Svendborg Kommune, er gået sammen om at arrangere. De nominerede er udvalgt af en fagjury og en beslutningsjury, bestående af repræsentanter fra Kulturelt Samråd, Sport og Idræt i Svendborg (SIS), BUS- spejdernes samråd, og to politiske repræsentanter fra Kultur- og Fritidsudvalget i Svendborg Kommune.


Se alle priser og de nominerede nedenfor.


Der er lagt ’i ovnen’ til et brag af en fest, når Rundbuehallen på Frederiksø slår dørene op for PRISFESTEN 2019, hvor de mennesker som hver dag gør én ekstraordinær forskel i Svendborgs kultur- og foreningsliv hyldes. 


Alle borgere og foreninger i Svendborg Kommune er inviteret – Tag familien og hele forening med! 
Aftenen vil byde på en stor hyldest til forenings- og kulturlivet, prisuddeling, spektakulær underholdning, og musik i absolut topklasse, når PATINA (vindere af DR’s Karrierekanonen 2019 i), SVEND BAND fra Svendborg Musikskole, ÅRETS STORE MUSIKALSKE OVERRASKELSE (offentliggøres senere), PEDER MOST GARDEN, AKROBATERNE FRA MOTUS og MANGE FLERE indtager scenen i de gamle værftshaller.


De nominerede til årets ni priser ER…  


Årets Idrætsforening: 


Svendborg Svømmeklub, Svendborg Basketball Club, Svendborg Admirals 


 


Årets Idrætsleder: 


Tanja Christiansen (Svømmeklubben Søløven), Thomas Skovgaard Pedersen (Skårup IF), Tanja Venø Andersen (Svendborg Gymnastikforening)


 


Årets Idrætstalent: 


Anne Mouritsen og Amanda Petersen (Svendborg Badmintonklub), Cecilie Kølle (Bokseklubben Rollo), Annika Daugaard Henriksen (Svendborg Orienteringsklub) 


 


Årets Kulturfællesskab: 


Rytmisk musikforening Giant Steps, Baggårdteatret, Ungt Kunstværksted ved Katrine Heide


 


Årets Kulturpris:


Sydfyns Kulturforening (Kyndelmisseparaden), Arrangørgruppen bag Svendborg Jazzfestival, Asbjørn Rune Bourgeat fra Svendborg Graphic. 


 


Årets Kulturtalent: 


Mads Skov Hansen (musiker), Anna van Deurs (kortfilmsinstruktør), Frederik Zinn (graffitikunstner)


 


Årets Knokler – BUS: 
Lene og Simon Krogh-Nielsen (DDS Pioneer spejderne, Vejstrup Ådal), Bagmandsgruppen (KFUM-spejderne, Svendborg Gruppe), Lederne i Christiansmindespejdernes junior/trop


 


Årets Leder – BUS: 


Mads Friis Jørgensen (DDS, Incaspejderne, Gudme), Niels Erik Thing (KFUM Åkildegruppen, Vester Skerninge), Flemming Laustsen (FDF Svendborg)


 


Årets bedste tværgående samarbejde: 


SPULT (Svendborg Sports-og Kulturfestival), Skårup Kultur- og Idrætscenter, Sydfyns Kulturforening (Kyndelmisseparaden)


 


PRISFESTEN 2019 er støttet af: 


Fonden for Fynske Bank, SEAF Almennyttige Fond, Sport, Idræt i Svendborg (SIS), Fyns Amts Avis og Svendborg Kommune.

Læs mere om de nominerede.pdf

Invitation til landskamp i Gentofte Hallen

8. oktober 2019, 19.27

Klubtilbud Danmark – Italien 17.11 i Gentofte Hallen


Kære Klub


Klubture til landskampe har i løbet af den seneste tid udviklet sig til en virkelig god tradition – det er en fornøjelse at se så mange medlemmer samlet til en fælles oplevelse omkring vores landshold. Vi håber  på igen at se mange af jer til en historisk dag søndag d.17.11. kl.15.30 – hvor damerne træder ind i EM Kvalifikationen efter mange års fravær. 


Når det danske Damelandshold for første gang siden de tidlige 00’ere skal deltage i kvalifikationen til EM, er to af de tre modstandere lande, der netop har deltaget i EM-slutrunden i 2019. Landsholdet, der kun stiller op efter en stor folkelig opbakning i en crowdfunding kampagne, skal som fjerdeseedet i puljen møde Italien(31), Tjekkiet(11) og Rumænien(79) i løbet af perioden 2019-2021. 


 Der er dog optimisme i den danske lejr bla. efter EM for Small Nations i 2018, hvor det endte med en overbevisende finalesejr på 93-59 over Luxembourg. Så kom og støt Maria, Gritt, Ida og alle de andre ved at skabe den bedst mulige hjemmebane for holdet. Som sædvanlig vil I kunne opleve international basketball på meget højt niveau, i en flot ramme med underholdning, god stemning og masser af spænding.


 Billetpriserne starter fra 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn, men I kan som klub få billetterne til halv pris igennem os (voksne 50 kr., børn 25 kr.). Det eneste I skal gøre er at følge linket på www.basket.dk/billet og bestille jeres billetter på Billetto med din klubs kode: ”KlubbilletEM19”, inden d.3.11 - hvor klubtilbuddet udløber. Klubpriserne gælder for Sektion A og E. 


Skal din klub bruge mere end 50 billetter kan i alternativt sende en bestilling til ekstern@basket.dk.


Kom så Danmark!


Kampdetaljer: Danmark – Italien EM Kvalifikation 2021


Tidspunkt: 17.11.2019 kl. 15.30


Sted: Gentofte Hallen


 Yderligere info kan fås på 43 26 24 20

Basketball for piger!

1. september 2019, 19.37

Fra onsdag d. 4 september og sæsonen ud, er der basketball-træning for piger i alderen 12-16 år! Træningen foregår fra kl. 16:00-17:00  i Midtbyhallen (tidl. SG-hallen) og alle er velkomne uanset niveau!


Vi glæder os til at se jer alle!


Spørgsmål kan sendes til formand Karin Olsen på email: formand@sbbc.dk

Generalforsamling SBBC 2015

23. august 2019, 19.17

GENERALFORSAMLING


Der indkaldes til generalforsamling i SBBC 2015 mandag, den 16/9-2019.


Generalforsamlingen starter umiddelbart efter generalforsamlingen i Svendborg Basketball Club og foregår i mødelokalet på 1. sal i Idrætshallen.


Dagsorden i henhold til vedtægterne.(Kan læses HER) På bestyrelsens vegne


Karin Olsen Formand

Generalforsamling SBBC

23. august 2019, 19.18


GENERALFORSAMLING


Der indkaldes til generalforsamling i Svendborg Basketball Club mandag, den 16/9-2019. Generalforsamlingen starter kl. 19.00 i mødelokalet på 1. sal i Idrætshallen. Dagsorden i henhold til vedtægterne (kan ses på www.sbbc.dk).


På bestyrelsens vegne


Karin Olsen Formand


SBBC/Wild Rabbits blandt finalisterne

1. juni 2019, 08.27

DM I REKRUTTERING


Den 1. april 2019 var der ansøgningsfrist for foreninger, der ville være med i konkurrencen DM i rekruttering, der skal få flere børn og unge med handicap i gang med idræt. Blandt ansøgningerne er der udvalgt 10 foreninger, der nu kæmper om DM-titlen.
Parasport.dk


Parasport Danmark har målrettet en indsats om at få flere børn og unge med handicap aktive i foreningsidrætten. Derfor blev der i februar åbnet op for, at idrætsforeninger kunne ansøge om at deltage i DM i rekruttering. Konkurrencen løber fra 15. april 2019 til 15. marts 2020 og handler om, at foreningerne skal lave en indsats, som får flere børn og unge med handicap aktive i foreningsidrætten. 
Konkurrencen stiller ingen krav til formen på indsatsen, andet end at det skal være for børn og unge samt have et rekrutteringsperspektiv. Hvorvidt foreningen ønsker at arbejde med en kørselsordning, oprettelse af nye hold, udvikling af eksisterende tilbud eller noget helt fjerde, er op til foreningen selv.
Blandt ansøgerne er der udvalgt 10 foreninger til at deltage i konkurrencen ud fra følgende kriterier: • Udsigt til, at indsatsen bliver permanent foreningen

 • Involvering af samarbejdspartnere (fx én eller flere kommuner, skoler, organisationer el.lign.)

 • Mulighed for, at en ny idé kan overføres til andre foreninger.Deltagernes indsatser vil løbende blive præsenteret i magasinet Parasport, samtidig med at foreningerne vil blive præsenteret på Parasport Danmarks facebook-side. 
Når vinderen skal findes til marts 2020, får alle mulighed for at sættes sit præg på resultatet. Der vil nemlig blive foretaget en facebook-afstemning blandt de 10 deltagere. Blandt de tre indsatser, der får flest stemmer, udpeger en jury den endelige vinder af konkurrencen og de 25.000 kroner.


Nedenfor ses listen over de 10 deltagere i DM i rekruttering: • Holstebro Gymnastikforening

 • Silkeborg IF, Fodbold

 • Svendborg Basketball Club

 • Virum-Sorgenfri Tennisklub

 • Københavns Idrætsforening For Udviklingshæmmede (KIFU)

 • Bramdrupdam Gymnastikforening

 • Viborg Svømmeklub

 • Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg (IH Aalborg)

 • Randers Freja, Håndbold

 • Viborg Gymnastikforening


På følgende link kan du læse meget mere om de enkelte foreninger, og hvorfor de er nomineret.
https://magasin.parasport.dk/Diverse/dm-i-rekruttering-2019/#/
Ovenstående er citeret direkte fra Parasport Danmark.SOMMERFEST 2019 - Tilmelding 12 Maj

6. maj 2019, 11.46

Tilmeldingsfrist er rykket frem til 12 Maj


Svendborg Shooting Camp 2019

22. april 2019, 14.04


Tilmeldingen til Svendborg Shooting Camp 2019 er begyndt! 


Head coach Rasmus Grøsfjeld Christensen fra Svendborg Rabbits, og det resterende trænerhold, glæder sig enormt meget til at se jer arbejde benhårdt i løbet af ugen, og komme hjem som endnu bedre basketballspillere!


Pak sportstasken, tag dine holdkammerater med, og bliv en del af endnu en sjov og lærerig Svendborg Shooting Camp i den første uge af sommerferien!


Du kan læse mere om Svendborg Shooting Camp på vores hjemmeside under fanen "Flere" eller ved at klikke HER


Tilmeldingen foregår hos DGI Basketball


Link til tilmelding: http://www.dgi.dk/201909156051

Pressemeddelelse Wild Rabbits og SBBC

11. april 2019, 18.22


PRESSEMEDDELELSE 


Svendborg Basketball Clubs hold for børn med særlige behov, Svendborg Wild Rabbits, var forrige lørdag værter for basketballturneringen Wild Rabbits Cup 2019.


20 børn fra klubberne Svendborg Basketball Club, Jonstrup Basketball klub og SISU basketball klub deltog i hvad der viste sig, at blive en ganske begivenhedsrig dag. Fælles for børnene er, at de har diagnoser, der kan gøre det svært for dem at dyrke idræt med jævnaldrende, uden en diagnose.


 


”Vi har haft det her basketballhold for børn med særlige behov i et års tid nu og med stor succes. Nu syntes vi, det var tid til at møde andre lignende hold og have en god eftermiddag med dem. De her børn skal også have lov at møde ligesindede og føle sig som sportsudøvere på lige fod med alle andre”, fortæller Rasmus Klein-Døssing, som er en af personerne bag holdet.


 


Dagen bød på en basketballturnering, hvor de tre hold mødte hinanden to gange hver - i alt 4 kampe til hvert hold. Turneringen startede med fælles opvarmning og individuelle spillerpræsentationer til højlydt musik. Trods fraværet af diskolysets fra Svendborg Rabbits hjemmekampe var begejstring stor og highfives blev delt ud til holdkammerater og modstandere med store smil på læberne. Undervejs i turneringen var der uddeling af sponsorpræmier, når spillerne gjorde sig fortjent til en præmie på baggrund af bemærkelsesværdigt handlinger på banen. Kampene blev afviklet med stor indbyrdes forståelse, omsorgsfuldhed og god energi.


Efter 6 kampe hvor der blevet gået til stålet fra start til slut kunne 20 trætte børn alle modtage en guldmedalje for deres store indsats af Kaninen, som er Svendborg Rabbits’ officielle maskot. Kaninen havde en ekstra særlige gave med i form af spillerne fra basketballholdet Svendborg Rabbits. Børnene fik på den måde mulighed for at møde de professionelle basketballspillere som sammen med børnene fra alle tre hold sluttede dagen jublende af under en stor regn af konfetti.


 


”Det var simpelthen så livsbekræftende en dag. Vores spillere fra Wild Rabbits har aldrig spillet mod andre hold. Mange af dem har aldrig konkurreret i idræt før. Alligevel var alle bare med og alle havde en super oplevelse. Det bekræfter bare, at basketball og idræt i det hele taget er for alle. At se de her børn blomstrer i en idræts- og foreningskontekst er simpelthen fantastisk, så det er bestemt ikke sidste gang, vi arrangerer sådan et event”, fortæller Rasmus Klein-Døssing.


 


Også formanden i Svendborg Basketball Club, Karin Olsen, var begejstret: ”Da Rasmus og Anja gav os muligheden for at samarbejde om at starte det her hold op, så kunne jeg simpelthen ikke forpasse muligheden, og efter sådan en dag, så bekræfter det bare, at vi virkelig er med til at gøre en forskel for nogle børn med idræt og basketball som ramme. Når jeg ser de her børn hygge sig en hel eftermiddag, så rør det mig, og jeg vil på det kraftigste opfordre andre basketballklubber i landet til at udbyde basketball for børn med særlige behov. Hvis de kan i håndbold (Med initiativet ”Lykkeliga”, red.), så kan vi også i basket. Klubberne vil i hvert fald ikke fortryde det”, afslutter Karin Olsen.


 


Der findes lige nu i alt fire basketballklubber i Danmark, der har et basketballhold for børn med særlige behov.


”Vi ser meget gerne flere børn på vores basketballhold. Lige nu rummer vi både børn på fem og 15 år, kørestolsbrugere og ikke kørestolsbrugere. Vi vil bare gerne give alle børn, der er en del af holdet en god oplevelse”, slutter Rasmus Klein-Døssing.


Hvis du har et barn med særlige behov, uanset alder og funktion, som savner et fællesskab i en idrætslig kontekst, så er dørene åbne hos Wild Rabbits.


 


Svendborg Wild Rabbits træner hver torsdag fra kl. 16-17 i Svendborg Gymnastikforenings sportshal i Svendborg Idrætscenter.Pressemeddelesen kan downloades ved at trykke HER


Billeder fra dagen kan hentes ved at trykke HER 
OBS OBS  Billederne må ikke gå i arkiv. ”Tom Andreasen – Fotografi” skal krediteres som fotograf

Vi har brug for din støtte

3. marts 2019, 16.07

Støt fælleskabet i Svendborg Basketball Club


Vidste du at du kan støtte klubben via dit forbrug af el og naturgas, uden at det koster dig ekstra? Vi har indgået en SupportEnergi-aftale med SEF Energi, som betyder at køber du din el og naturgas hos SEF Energi får vi midler fra dem til nye spændende tiltag og til at videreudvikle klubben. Støtten vokser i takt med dit forbrug og for hver brugt kWh el får vi 2 øre og for hver brugt m3 naturgas får vi 10 øre, dvs. jo mere du forbruger, des større beløb får vi til klubkassen. Men da det er SEF Energi der yder støtten, koster det dig altså ikke ekstra at være en del af ordningen og du skal jo have din el og naturgas alligevel, så hvorfor ikke tjekke muligheden ud for samtidigt at støtte klubben?
Med et årligt el-forbrug på gennemsnitligt 5.000 kWh (svarende til en alm. husstand på 4-5 personer), vil du støtte klubben med ca. 100 kr. årligt og med et årligt naturgasforbrug på 1.500 m3 (et nyere, gennemsnitligt parcelhus) vil du støtte klubben med ca. 150 kr. årligt. Det lyder måske ikke af meget, men med 250 aktive medlemmer i klubben, kan det potentielt set blive til rigtigt mange penge til klubben fra SEF Energi! Har du lyst til at læse mere om ordningen og om hvordan du tilmelder dig, så følg dette link: https://www.sef.dk/produkter/supportenergi/Sider/default.aspx

Medlemskort 2019 Rabataftaler.

27. januar 2019, 13.05

Så er medlemskort endelig ved at være klar.

Da jeg normalt arbejder i det tidsrum hvor der er træning, vil der gå små 2 uger inden jeg har været hele vejen rundt.

Medlemskab af Svendborg Basketball Club giver rabat følgende steder:
Intersport Svendborg  minimum 10% (fremvis medlemskort ved kassen)
Rabbits hjemmekampe (Fri entre)

Venlig hilsen
Michael Bay & sbbc

Aflysning af træning i Gymnasiehallen

21. januar 2019, 21.01

Gymnasiet har inddraget hallen i følgende perioder.


Tirsdag d 29/1-2019


Uge 10 - 4/3 til og med 8/3


Uge 13 - 25/3 til og med 29/3


Altså ingen træning i ovenstående periode for dem som benytter Gymnasiehallen.


Venlig hilsen Bestyrelsen i Svendborg Basketball Club


2019 på Holdsport

8. januar 2019, 20.51

🚨🚨🚨VIGTIGT🚨🚨🚨
Til alle medlemmer, forældre, frivillige og trænere.
Der er så småt taget hul på 2019, og de fleste hold er kommet i gang.
2019 er også året hvor vi skal køre 100% på holdsport. Dvs gøre brug af Holdsport og dens funktioner.
Holdsport benyttes til


* E-mail korrespondance


* Kontingentbetaling


* Tilmelding/framelding/udtagelse til kampe og aktiviteter


* Kalender


* Blogindlæg


* Klubnyheder, osv.
STOR ros til Andreas Isholm og U15 som allerede sidste år kørte 100% med holdsport💪💪💪
Alle der er tilknyttet klubben er, eller vil blive oprettet på Holdsport for at overholde GDPR lovgivningen (persondata og personoplysninger)
Guide til Holdsport kan findes på vores hjemmeside www.sbbc.dk under fanen "Flere" eller ved at følge dette link http://sbbc.dk/klub/svendborg-...
Jeg vil opfodre til lige at bruge 15 minutter til at sætte jer ind i tingene.
KONTINGENT


Der betales kontingent i September og Januar, og der bliver udsendt påmindelse 14 dage før Husk det nu! (Automatisk kort betaling får mail 2 dage før)


Det er muligt at rykke sin betaling ved henvendelse til kontingent@sbbc.dk i modsat fald står man som spærret på Holdsport, og kan derved ikke deltage i klubbens aktiviteter!
OBS OBS OBS.


Vælger man automatisk kort betaling i forbindelse med oprettelse trækkes kontingent selvsagt automatisk. Vær opmærksom på at få meldt dig eller dit barn ud af klubben hvis der ikke længere trænes i klubben. Dette kan gøres via sin profil på holdsport eller ved at sende en mail til kontingent@sbbc.dk
Er der spørgsmål kan jeg kontaktes på Kontingent@sbbc.dk
Venlig hilsen


Svendborg Basketball Club
Holdsport/kontingent


Michael Bay

Juleafslutning i Gymnasiehallen

26. november 2018, 09.36

Webshoppen er åben!

21. januar 2019, 21.04

Kære medlemmer,


Der er nu mulighed for at bestille og se udvalget af SBBC-klubtøj via vores hjemmeside.


I finder klubtøjet i  menuen under fanen "Flere" eller direkte HER.


Bestilling og betaling foregår gennem Holdsport-Webshoppen, hvor der er mulighed for at vælge størrelse og antal. Det er derfor nødvendigt at have et medlems log-in for at kunne bestille. Vær opmærksom på at klubtøjet laves efter bestilling, og at der derfor kan være længere leveringstid. 


For yderligere information omkring leveringstid, lagerstatus etc. kan i kontakte formand Karin Olsen på e-mail: formand@sbbc.dk
Resulter fra weekenden

4. november 2018, 22.18

Resultater for U13-U15- 3 DivisionU13U13 i højt humør efter kampene i Århus
U15
U15 var lørdag på besøg i Odense, og kom hjem med en komfortabel sejr på 22-96.


U13
U13 havde lørdag taget turen til Århus hvor de spillede 2 kampe af 5 quarters.


Fredericia - Svendborg
Svendborg vandt 4 ud af 5 quarters.


BMI - Svendborg
De vandt begge hold to quarters og spillede 1 uafgjort. Svendborg havde en dårlig 5 quarter hvor de fik klø 17-4. Ellers en lige kamp.
3 Division måtte lørdag modtage et nederlag på 56-69 mod Odense.Byd vores nye piger velkommen

29. oktober 2018, 18.59

I Svendborg skal pigerne spille basketball om vinteren og fodbold om sommeren

I november måned starter der et helt nyt pigehold op i Svendborg Basketball Club i samarbejde med Tåsinge Forenede Boldklubber.

Svendborg Basketball Club og Tåsinge Forenede Boldklubber har indgået et samarbejde på tværs af klubberne, hvor de ønsker at lave et pigehold, hvor pigerne spiller basketball i vinterhalvåret og fodbold i sommerhalvåret. Holdet har til formål at åbne op for, at børn og unge får muligheden for at gå til flere idrætsgrene.


”I fællesskab vil vi gerne skabe rammerne for, at børn og unge i klubberne kan trives, udvikle sig og samtidig opleve glæden ved et fælles tredje, som så er idrætsaktiviteterne,” siger Heidi Bruun, træner i Tåsinge Forenede Boldklubber.


Mange børn er i dag begrænset af kun at måtte vælge én idræt at gå til på grund af tid og kontingentbetalinger, og hertil har de to initiativtagere et forslag 


”Tanken bag vores samarbejde er også, at vi måske skal begynde at se foreningslivet med andre øjne og for eksempel lave et ’turpas’ som i Tivoli. På den måde bliver det muligt at gå til flere forskellige idrætaktiviteter til en fælles pris, hvor medlemsfordele i begge klubber følger med,” fortæller Heidi Bruun.


Et samarbejde har fordele for begge klubber


Spørger man Heidi Bruun har et samarbejde på tværs af klubberne kun fordele.


”Jeg ser det sådan at i stedet for at kæmpe om medlemmerne og pakke os ind i vores eget system, så vil et samarbejde frigive ressourcer og kompetencer hos begge klubber,” siger Heidi Bruun.


”Selvom hensigten ikke er at øge medlemstallet, vil et samarbejde måske alligevel give et boost til medlemstallet, da vi giver pigerne en unik mulighed. I dag er der i mange idrætter meget fokus på udvikling og talent, men vi ønsker at skabe et miljø, hvor det er sjovt at komme, og hvor resultatet ikke betyder så meget,” fortsætter Heidi Bruun.


Pigerne kan lære meget af hinanden på tværs af klubberne


Initiativet giver børn og unge muligheden for at prøve kræfter med både basketball og fodbold, og det kan betyde, at de får øjnene op for en anden idræt, som de måske aldrig har overvejet at prøve kræfter med.


”Der er måske basketballspillere, som har lyst til at spille fodbold og omvendt, men på grund af ’uvidenhed’ ikke har overvejet sporten, fordi den ikke tidligere er blevet præsenteret for dem, som vi gør nu,” fortæller Heidi Bruun.


For Heidi Bruun handler det ikke kun om, at flere får lyst til at spille basketball og fodbold. Det handler også om, at pigerne får skabt nogle relationer imellem klubberne.


”Jeg håber, at samarbejdet vil være med til, at pigerne får øjnene op for hinanden – at de får skabt nogle relationer og venskaber på tværs af klubberne. Jeg tror på, at de kan lære meget af hinanden og derved udvikle sig hver især,” tilføjer Heidi Bruun.


Initiativtagerne håber, at konceptet vil udvikle sig til andre idrætsforeninger rundt om i Danmark, hvor det kan være med til at skabe et større fællesskab omkring idræt.www.dgi.dk 9. oktober 2018

SBBC og Svendborg heldagsskole

29. oktober 2018, 18.37


Eleverne på Svendborg Hel-dagsskole spiller basketball som en del af undervisningenSvendborg Basketball Club har i samarbejde med Svendborg Heldagsskole startet et basketballhold, hvor skolens elever spiller basketball som en del af undervisningen.


Holdånd og god opførsel - foto fra stævne.jpg"Eleverne på Svendborg Heldagsskole er gode kamerater både uden for og inden for banen."


Samarbejdet skal give skolens elever en mulighed for at gå til idræt, og samtidig vise dem glæden og fællesskabet ved at være en del af en idrætsforening.


”Eleverne på Svendborg Heldagsskole er normalt begavede børn og unge i alderen 7-13 år, der i kortere eller længere tid har et behov for et særligt skoletilbud på grund af følelsesmæssige og sociale vanskeligheder. De kan derfor også have svært ved at være en del af foreningslivet,” siger Heidi Bruun, pædagog på Svendborg Heldagsskole.


I foråret 2018 blev der afholdt et informationsmøde i Svendborg Idrætscenter, der havde til formål at skabe samarbejder mellem skoler, institutioner og foreninger i Svendborg, og det var her, at Svendborg Heldagsskole og Svendborg Basketball Club blev matchet op.


”Tanken bag samarbejdet er at give nogle ’udsatte’ unge i samfundet en tilknytning til en forening, som de nok på nuværende tidspunkt ikke vil få andre steder,” siger Karin Olsen, formand i Svendborg Basketball Club.


Børnene skal opleve glæden ved foreningslivet og glæden ved fællesskabet


Mange af de børn og unge som har det svært socialt i skolen, går heller ikke til en idræt. I forvejen har de vanskeligheder ved at indgå i relationer og større sammenhænge, og det ligger derfor langt væk fra dem at gå til en idræt.


”Vi vil gennem samarbejdet med Svendborg Basketball Club åbne op for, at eleverne kan blive en del af foreningslivet på lige vilkår, som de andre medlemmer. Dog i rammer der for eleverne er trygge, og derfor kommer deres basketballtræning i første omgang til at foregå i skoletiden,” siger Heidi Bruun.


Det er en træner, Liam Potter, fra Svendborg Basketball Club, der kommer og underviser eleverne, og han ved præcis, hvordan en træning skal struktureres for børn og unge.


”Det er vigtigt, at vi møder børnene i øjenhøjde og på et niveau, som de kan være med på. Jeg ved, hvad det har betydet for mig at indgå i et fællesskab i en forening, og den glæde ønsker jeg at vise de unge mennesker – hvilken positiv virkning venskaber og relationer om en fælles interesse har,” fortæller Heidi Bruun.


Gode oplevelser med idræt har allerede givet succes


Langt de fleste børn og unge i Svendborg Heldagsskole har oplevet at føle sig ekskluderet i folkeskolen såvel som i fritiden, og derfor har mange af eleverne følelsesmæssige ar på sjælen.


”Vi skal give børnene nogle gode oplevelser med idræt. Allerede nu, fem uger inde i vores samarbejde, er der faktisk to elever fra Heldagsskolen, der er begyndt at spille basketball på et aldersvarende hold i Svendborg Basketball Club i samarbejde med forældrene,” siger Heidi Bruun.


Projektet er allerede en succes blandt eleverne på Svendborg Heldagsskole, hvor de spiller basketball med hinanden i frikvarterene. Heidi Bruun håber, at lignende kan ske i alle idrætsgrene og foreninger landet over.


Udgivet på dgi.dk8 oktober 2018

Vores Wild Rabbits

29. oktober 2018, 18.27

Svendborg Basketball Club har i samarbejde med Byhaveskolen i Svendborg startet et basketballhold for børn og unge med fx Downs syndrom, kromosomfejl og autisme.


Wild Rabbits er navnet på det nystartede basketball hold, hvis formål er at give børn og unge med særlige medfødte behov muligheden for at få en god oplevelse med at gå til idræt, hvor de kan deltage på lige fod med deres holdkammerater uanset alder og diagnose.


”Med en diagnose kan det være svært at indgå på lige fod med alle andre børn. Det kan enten være fysiske eller kognitive årsager, der begrænser barnets evne til at indgå i og trives med idræt sammen med børn, der ikke har samme udgangspunkt,” siger Rasmus Klein-Døssing, træner for Wild Rabbits og konsulent på Byhaveskolen.


Rasmus Klein-Døssing har sin daglige gang på Byhaveskolen i Svendborg, der er en kommunal folkeskole for børn med særlige behov. I foråret 2018 sad han med til et informationsmøde i Svendborg Idrætscenter, der havde til formål at skabe samarbejder mellem skoler, institutioner og foreninger i Svendborg, og det var her, at han og Svendborg Basketball Club blev matchet op.


”Jeg sad med til informationsmødet som repræsentant for Svendborg Basketball Club. Da Rasmus kom med forslaget om, at han gerne ville hjælpe børn og unge med særlige behov til at blive idrætsaktive, blev jeg grebet af det og var ikke et sekund i tvivl om, at det skulle vi i Svendborg Basketball Club være en del af,” siger Karin Olsen, formand i Svendborg Basketball Club.


Et særligt hold som du ikke kan takke nej til


Wild Rabbits startede op kort inden sommerferien med et par prøvetræninger, hvor der mødte omkring 30 børn op.


”For at skabe størst mulig opbakning har det hele tiden været formålet at brande holdet som et særligt tilbud – noget man ikke kan takke nej til, da andre foreninger ikke udbyder sådanne hold. Det er også grunden til, at holdet har sit eget navn og eget logo, trods de ’bare’ er et hold på lige fod med alle andre i Svendborg Basketball Club,” fortæller Rasmus Klein-Døssing.


”Brandingen har været med til at folk får øjnene op for behovet og vigtigheden af sådan et tilbud. Det har skabt en opbakning, der har været afgørende for projektets succes,” fortsætter Rasmus Klein-Døssing.


Basketball tilpasses børnene og fællesskabet er i fokus


Holdet betragtes allerede som en succes, da trænerne oplever glade børn, der hver uge ser frem til at indtage basketballbanen sammen med deres holdkammerater.


Men det er ikke kun børnene, der udtrykker deres glæde ved Wild Rabbits.


”En forældre har følelsesladet givet udtryk for, hvor stort det var, at hendes dreng nu endelig kan gå til idræt ligesom sine søskende. Men det er også mere end bare idræt. Ved at gå på et hold bliver børnene en del af et fællesskab – ikke bare på holdet men som en del af en forening,” siger Rasmus Klein-Døssing.


”Netop fællesskabsfølelsen og muligheden for at spejle sig i andre børn med en diagnose er også med til at understrege, at det ikke kun er basket, der kan være ramme for sådan et initiativ. Rammen tilpasses børnene, og derfor er det underordnet, hvilken sport, der dyrkes,” slutter Rasmus Klein-Døssing.


I Wild Rabbits handler det i højere grad om at dyrke glæden, trivslen og fællesskabet og så må spillet tilpasse sig.

Fysisk træning ved Liam Potter

9. oktober 2018, 17.27

Så er det muligt at tilmelde sig fysisk træning ved Liam.

Det er hver tirsdag fra 16.00 - 17.00

Du kan tilmelde dig holdet via vores hjemmeside www.sbbc.dk eller ved at følge dette link http://sbbc.dk/klub/svendborg-...

Prisen er 200kr.

Det er et krav at man er betalende medlem af Svendborg Basketball club

Ny hjemmeside.

24. september 2018, 15.17

Som nogen af jer havde opdaget var vores gamle hjemmeside i knæ.. Men vi er ved at få stablet en ny på benene som er tilknyttet holdsport. Adressen er stadig den samme www.sbbc.dk
Vi er stadig igang med at justere den nye side. Men de vigtigste funktioner er tilgængelige nu.


I må meget gerne henvise nye medlemmer til hjemmesiden i forbindelse med tilmelding.


vh
Michael

Generalforsamlinger 2018

18. september 2018, 20.28

Så er det blevet tid til indkaldelse til generalforsamlinger i både SBBC og i SBBC-2015


sbbc jubiSBBC afholder generalforsamling onsdag 12/9 kl 19 i mødelokalerne i Svendborg Idrætscenter


Link til indkaldelse


s5 logoUmiddelbart efter moderklubbens generalforsamling, afholdes der generalforsamling i SBBC 2015