Nyheder

13. oktober 2021, 11.30

Vi har stadig brug for Jeres hjælp til at sælge Bambusa-strømper - pengene går til arrangementer og turer til vores ungdomsafdeling. 


Det foregår sådan at du får udleveret med at assorteret sortiment hvor der både er footies og ankelstrømper i. 


For nærmere detaljer kontakt venligst Bettina på klubtoj@sbbc.dk eller 22265961 - eller tag fat i en fra bestyrelsen når vi er i hallerne. 


På forhånd tak for hjælpen. 

Bestyrelsen i SBBC

Generalforsamling
16. september 2021, 12.40

Frivilligt arbejde
29. august 2021, 21.29

Som det sikkert er de fleste bekendt er frivilligt arbejde i klubben af særdeles stor betydning. Det er en stor del af vores DNA når vi er samlet i godt selskab med højt humør og smil på læben og udfører de opgaver vi skal, store som små, i hallerne og udenfor hallerne osv. Vi er faktisk rigtig glade og stolte over de frivillige vi har i vores klub - TAK for jer 🙏🏻🥰

I næste uge er der nye opgaver at løse ifm Svend Festen. Det drejer sig om flg:

Tirsdag 31/8 fra kl. 16 - antal personer 12-15

Onsdag 1/9 fra kl. 21 - antal personer 12-15

Send en besked til 26441602 hvis du har mulighed for at hjælpe.

Vi ses i næste uge....

På klubbens vegne

Karin 🐰🏀

Træningstider i september
29. august 2021, 21.21Sæsonstart
10. august 2021, 08.47
                              

Til alle medlemmer, forældre, frivillige samt andre med tilknytning til Svendborg Basketball Club kommer hermed lidt nyt fra bestyrelsen.

 

Det skal ikke være nogen hemmelighed at vi glæder os rigtig meget til at skyde den nye sæson i gang i den kommende uge. Vi har virkelig savnet at have alle vores hold og medlemmer i hallerne. Enkelte af vores hold har været Corona ramte siden september måned 2020 så det er lang tid at skulle undvære ens træner, holdkammerater og ja klublivet i det hele taget. Når det så er sagt er det på sin plads at sige TAK – tak til alle de loyale medlemmer, der har bakket op om klubben i denne for os meget uvante situation vi har været i på grund af pandemien. Det være sig online træninger, træninger udendørs og ikke mindst – betaling af kontingent – TAK…….

 

Vi er nu tæt på at kunne starte sæsonen ”rigtig” op og vi glæder os meget til at få gang i hallerne igen. Planlægningen af træningstider for alle vores hold er blevet et enormt puslespil at skulle få til at gå op, idet vi igennem de sidste to sæsoner har været begunstiget at stor medlemstilgang. Vi håber derfor meget på, at i vil tage godt imod de nye planer, som kan ses i Holdsport og på vores hjemmeside www.sbbc.dk

Vi er nødt til at sige at vi har brugt rigtig meget tid på at få enderne til at nå sammen og vi tager de forbehold vi kan for eventuelle ændringer undervejs men de vil forekomme. Træninger starter mandag d. 16. august 2021.


Da der i U15 og U17 er flere hold, grundet stor medlemstilslutning på årgangene, starter holdene op med fællestræninger de første to uger, hvorefter de deles op på henholdsvis rødt, hvidt og blåt hold. I bedes derfor tjekke træningstider i Holdsport, hvor alle træninger for alle hold er langt ind.

Bemærk også at træningen om onsdagene i Gymnasiehallen først gælder fra, den 1. oktober 2021.

 

Vi har hen over sommeren arbejdet frivilligt med forskellige ting (Workshops, 3x3 turnering, Shooting Camp og 5700 Summer) for at tjene penge til de mange aktiviteter vi tilbyder vores medlemmer. Tak til alle jer, der har givet en hånd med – uden jeres hjælp var det ikke muligt.

Så husk at melde dig til når der er brug for din hjælp til fremtidige arrangementer.

 

Vel mødt i hallerne.

 

Svendborg, den 9. august 2021

 

Karin Olsen

Formand

Sommerafslutning fredag d. 18. juni 2021 kl. 17.00 - 21.00
6. juni 2021, 22.10
Svendborg Basketball Club er nomineret til "Årets Klub i Danmark"
24. maj 2021, 11.36

Vi er meget taknemlige og stolte over, at vi er nomineret til at blive "Årets klub i Danmark".


I kan læse om nomineringen her: https://www.facebook.com/dansk...

Tilmelding til årets Shooting Camp
20. maj 2021, 14.29

Tilmeldingen til årets Shooting Camp er i fuld gang...


Hvad end du er nybegynder eller har ambition om at blive professionel er Svendborg Shooting Camp noget for dig! Gennem 5 dage i sommerferiens uge 26 hjælper vi dig på vej -og vi giver dig tilmed et stærkt og sjovt fællesskab med de andre campdeltagere undervejs.


Corona-info:

Vi følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer omkring Covid-19 og holder nøje øje med evt. anbefalinger. Vi er optimistiske og satser på, campen kan gennemføres. Hvis vi, mod forventning, er nødt til at aflyse, får alle naturligvis pengene retur. Så du kan trygt tilmelde dig campen. Deltagerantal afhænger af, om der er et forsamlingsforbud med lavere loft på det tidspunkt, campen afholdes. Hvis der er flere end tilladt tilmeldt, vil det være de først tilmeldte, der får lov at være med


VI GLÆDER OS TIL AT SE JER ALLE!


Tilmelding kan ske her: https://www.dgi.dk/basketball/...

Dedication workshop med coach Moore 2
20. maj 2021, 10.23

Dedication workshop med coach Moore
10. maj 2021, 08.05

Argentinsk træner-duo forlænger aftale med Svendborg Basketball Club
3. maj 2021, 22.08

PRESSEMEDDELELSE


Det har været under vanskelige vilkår, at klubbens ungdomstrænere har skulle planlægge og gennemføre træning for klubbens mange ungdomsspillere i denne sæson - en tid hvor skiftende Corona restriktioner har sat sine spor på træningen, der er blevet gennemført både online, udendørs og nu endelig tilbage i hallerne.  Vi er som klub derfor ekstremt glade for den deltagelse der er vist til træningen. At vi efter denne sæson har kunne fastholde og øge klubbens medlemstal, vidner om stor opbakning fra spillere og forældre - TAK for det!


En stor tak skal også lyde til vores Argentinske træner-duo, Nicolas Seijo (Nico) og Ivan Guerrero, som har formået at rykke samtlige spillere sportsligt og skabe holdånd og kammeratskab på vores ungdomshold. At ansætte 2 professionelle fuldtidstrænere har været en satsning klubben har gjort, for at binde basketball-rejsen fra de mindste U7 spillere til U19 og ligaholdet sammen. Vi er derfor også glade for allerede på nuværende tidspunkt at kunne oplyse, at vi har lavet aftale med begge trænere om at forsætte arbejdet i den kommende sæson.

 

Både Nico og Ivan har den højeste træneruddannelse inden for det International Basket Ball forbund og har gennem træner roller i både Argentina og udlandet opbygget erfaring i træning af ungdomsspillere. Ud over deres sportslige kunnen vil spillerne møde 2 yderst engagerede og behagelige personer, der understøtter klubbens vision om at skabe oplevelser og sammenhold for livet gennem basketball.


Vi glæder os til at kunne byde velkommen til en ny sæson med et engageret trænerteam og masser af aktiviteter. Nye medlemmer er altid velkomne og på klubbens hjemmeside www.sbbc.dk  findes der yderligere information eller man er velkommen til at tage kontakt til formand, Karin Olsen, formand@sbbc.dk / 26 44 16 02.Aflysning af træninger
17. december 2020, 08.05

Vi må desværre meddele at vi har haft de sidste træninger i år. Svendborg Kommune lukker også ned for idrætten foreløbig til og med 3/1-2021.
Dette sker selvfølgelig på grund af udviklingen i Corona situationen. Vi har dog været heldige at holde gang i klubben så længe under disse vanskelige betingelser og der skal fra klubbens ledelse lyde en stor tak til alle vores fantastiske trænere og ledere - TAK 🙏Vi ser frem mod 2021 og lysere tider men ind til da så pas på hinanden derude 😷Tilbage er at ønske alle i og omkring klubben en rigtig glædelig jul samt et godt nytår.
På klubbens vegne
Karin Olsen
Formand ❤️

Aflysning for børn/unge fra de berørte kommuner
8. december 2020, 22.58

Kære medlemmer og forældre i Sbbc.

Grundet de nyeste corona regler bliver vi desværre nødt til at aflyse træningen for de børn/unge der bor i en af de berørte kommuner, så de børn/unge der bor i Odense kan desværre ikke deltage i træningen før restriktionerne bliver ændret eller aflyst.

Det er vi selvfølgelig rigtige kede af men det er desværre den verden vi bor i lige p.t.

Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul 🎄og et rigtigt godt nytår 🎉
Vi glæder os til at se jer alle i det nye år.

Mange venlige hilsner
Bestyrelsen i Sbbc

Basket bag facaden
14. november 2020, 11.15

Svendborg Baketballklub har haft Emil Thorbjørnsen i praktik og han fortæller her om opholdet:

 

Som inkarneret basketfan og basketspiller i fem sæsoner var jeg meget interesseret i at se, hvordan en forening som SBBC og et professionelt som Svendborg Rabbits fungerer bag facaden. Mit praktikophold gav svar på mange af mine spørgsmål og jeg fik et godt indblik i, hvordan tingene fungere. 

Jeg vil fremhæve tre oplevelser: 

At være med til et bestyrelsesmøde gav et godt indblik i, hvilke beslutninger der skal tages, hvorfor og hvordan man kommer frem til løsninger, hvor både de økonomiske og praktiske problemer indgår i diverse overvejelser. Som medlem tænker man ikke så meget over, hvor meget arbejde, der ligger bag hos de frivillige, så klubben kan fungere. 

Det var sjovt og lærerigt at være med til Svendborg Rabbits taktikmøde forud for den vigtige kamp mod Horsens IC. Her oplevede jeg, hvor meget arbejde og forberedelse trænerstaben gør før alle kampe, blandt andet med video analyse af modstanderne, for at gøre spillerne klar til kamp. 

Den tredje ting jeg gerne vil fortælle om var bearbejdning af statistiker og kampforløb af Svendborg Rabbits tidligere kamp mod Copenhagen Basketball. Dette talmateriale er til offentligt brug og offentliggøres på hjemmesiden Basketligaen.dk, så fans, spillere og trænere kan benytte og dermed holdes sig orienteret om kampenes forløb.

Klubtøj
30. oktober 2020, 17.18

Så er det tid til at lancere vores længe ventede Webshop med klubtøj.

Vi har fået et udvalg af t-shirts (korte og langærmede), hoodies og sweatshirts og kasketter i både voksen og børne størrelser.

Tag et kig på siden og hold jer ikke tilbage med at bestille 😊

Det kunne være at dette skulle være årets bløde julegave under træet. Det er muligt at kigge størrelser og evt. prøve efter nærmere aftale med Bettina, hun kan kontaktes på 22265961 eller klubtoj@sbbc.dk.Link til https://www.sbbc.dk/klub/18349...

Covid 19 retningslinjer for basketball
25. oktober 2020, 20.17


Danmarks Basketball Forbund (DBBF) har udarbejdet opdaterede retningslinjer for coronahåndtering i forbindelse med basketball. 

Med regeringen og myndighedernes ændrede coronatiltag, der blev meldt ud fredag aften, sker der også ændringer for idrætten, herunder basketball. Vedhæftet er tilrettede retningslinjer. Nedenstående er betydningen for vores sport, i overskrifter: 

 • Det er fra 26. oktober direkte forbudt at have tilskuere til kampe, udover i Basketligaen og Dameligaen. Det gælder også forældre. Det er et nyt krav, at kun personer der er direkte nødvendige for afvikling af kamp og træning, må befinde sig i hallerne. Se nærmere detaljer omkring reglerne på basket.dk 
 • Ungdomsbasket fortsætter derudover med et uændret forsamlingsforbud på 50 personer, men med nogle nye restriktioner om mundbind. 
 • For voksne gælder et forsamlingsforbud på 10 personer. Vi afventer DIF’s udmelding omkring hvad det betyder for træning for voksenhold. 
 • Man skal fra torsdag 29. oktober bære mundbind på vej ind og ud af haller, og når man ikke er i gang med træning eller kamp. Vi anbefaler at man begynder at gøre det med det samme. 
 • Fra torsdag 29. oktober skal alle, der ikke i en kamp ville stå i protokollen, bære mundbind under træning og kamp. Dvs. spillere, cheftræner og en assistenttræner er undtaget, både til træning og kamp, mens fx dommerbord og holdledere skal bære mundbind. OBS. Denne regel kan nå at blive opdateret inden torsdag, når myndighederne og DIF præciserer vejledningerne. 
 • Seniorturneringen, med undtagelse af Basketligaen og Dameligaen, udsættes i foreløbigt fire uger. DBBF ønsker at afvikle turneringen, også selv om det måtte betyde, at den afsluttes senere i 2021 end planlagt.  
 • Divisionspokalturneringen udsættes i foreløbigt fire uger. Turneringsudvalget er opmærksom på at der er udfordringer i forhold til at afvikle den inden deadline i forhold til at vinderne har ret til at deltage i Landspokalturneringen. Vi melder ud, når der findes en løsning. 
 • De procedurer, der blev meldt ud 23. september omkring afbud til kamp/aflysninger, gælder fortsat i denne weekend of også derefter i ungdomstækkerne.

Vi opfordre alle klubbens medlemmer og trænere til at læse retningerlinjerne og hele tiden holde sig opdateret. 

Såfremt I har nogle spørgsmål er I menget velkommen til at kontakte formand Karin Olsen.

Retningslinjer for baskettræning og kamp 

COVID 19: Opdatering - panik afværget
27. september 2020, 23.10

NY INFORMATION VEDR. TRÆNING OG POTENTIEL CORONA-SMITTE


Efter flere samtaler med corona-hotline er seneste udmelding, at det udelukkende er klassekammerater på U15 til den smittede elev på Rantzausminde skole der skal testes og isoleres. For dem gælder det, at der skal foreligge mindst én negativ test før de kan vende tilbage til træning. 


Træningen i den kommende uge fortsætter som sædvanligt for alle andre hold. Se venligst bort fra seneste opslag angående aflysninger, karantæne og test. 

Vi forsøger at navigere så godt som muligt i mellem retningslinjer og oplysninger fra fagpersoner. Vi beklager de modsigende udmeldinger og eventuelle ulejlighed de måtte have medført. 

Vi ses i hallerne!


Med venlig hilsen,


Svendborg Basketball Club. 

COVID 19: Træning mandag og tirsdag er aflyst!
27. september 2020, 19.58

TRÆNING MANDAG 28/9 OG TIRSDAG 29/9 ER AFLYST I ALLE HALLER


Kære medlemmer, forældre og trænere,

Alle trænings-og klubaktiviteter er aflyst mandag og tirsdag i den kommende uge, som følge af potentiel Corona-smitte blandt enkelte af klubbens medlemmer. Hen over weekenden blev vi bekendt med, at enkelte spillere på klubbens U15 hold, der deltog i træningen fredag, efterfølgende er blevet hjemsendt fra skole grundet smitte med coronavirus i deres pågældende klasse. 

Som følge af dette blev al aktivitet for begge U15 hold indstillet og weekendens kampe aflyst. 


Desværre viser det sig, at spillere fra U13 var med til U15 træningen, og ligeledes U15 spillere til U17 træningen. 

Af rettidig omhu vælger vi derfor at aflyse al træning de kommende to dage for U9 t.o.m. U17. 


Vi opfordrer på det kraftigste til, at man som forældre til et hjemsendt barn overholder retningslinjerne vedrørende hjemsendelse og karantæne. 


Situationer som denne kan være svære at undgå, og vi har forståelse for at det er en vanskelig tid at være barn og forældre ifm. skole-og fritidsaktiviteter.  Overordnet beder vi alle der har symptomer eller formodet mistanke om smitte, om at blive hjemme og følge myndighedernes anbefalinger. 

På nuværende tidspunkt skal det oplyses at INGEN medlemmer er testet positive


Som klub og forening kan det ikke undgås at medlemmer, trænere, frivillige, krydser veje og færdes i hallen på tværs af hold. Derfor er det vigtigt at vi fortsat kan tilbyde et trygt miljø. Dette er et fælles ansvar blandt alle medlemmer i klubben. Husk derfor god håndhygiejne og egen drikkedunk ifm. træning og kamp. Podning/test for COVID 19:


Ved symptomer: Hvis du/dit barn oplever symptomer på COVID 19 (Feber, hovedpine, tør hoste, træthed, ondt i halsen, muskelsmerter, vejrtrækningsbesvær m.m.) skal testen bestilles via egen læge. I dette tilfælde er der INGEN træning eller ophold i hallerne. 


Ingen symptomer: Hvis du/dit barn IKKE oplever symptomer på COVID 19 men alligevel ønsker at blive testet, kan der bestilles tid ved nærmeste teststed. Se mere på www.coronaprover.dk


DBBF: Covid 19 retningslinjer for basketball
11. september 2020, 12.28


Danmarks Basketball Forbund (DBBF) har udarbejdet opdaterede retningslinjer for coronahåndtering i forbindelse med basketball. 


Vi opfordrer alle klubbens medlemmer og trænere til at læse retningerlinjerne og hele tiden holde sig opdateret. 


Indledning og generelle anbefalinger:

Disse retningslinjer er skrevet d. 05.09.20. Da situationen med Covid-19 er i konstant bevægelse kan der hurtigt

komme nye anbefalinger fra myndighederne. DBBF vil løbende informere om justeringer, men opfordrer alle i

basketballmiljøet til altid at følge nøje med i udviklingen.

DBBF samarbejder med Håndbold, Ishockey, Floorball og Volleyball for at forsøge at ensrette retningslinjerne mest

muligt for alle, men der kan være steder hvor anbefalingerne varierer.

Det opleves desværre også at kommuner, politi, haller etc. tolker reglerne forskelligt. Såfremt der er modstrid

mellem disse anvisninger og myndighederne, skal klubben til enhver tid følge myndighedernes anvisninger. Det er

vigtigt at alle i idrætssektoren følger disse reppgler, da vi ellers risikerer flere begrænsninger. Modsat anbefaler

DBBF ikke at gå længere i forholdsreglerne end anbefalingerne.

I dette dokument har vi samlet alle anbefalinger for alle områder ét sted.

LÆS HELE DOKUMENTET HER

Invitation til Take-Off møde og Generalforsamling i SBBC
27. august 2020, 14.44

Hvad gør klubben, hvis et medlem bliver smittet med corona?
26. august 2020, 10.56

I Svendborg Basketball Club følger vi retningslinjerne fra Dansk Idrætsforbund (DIF) vedrørende håndteringen af corona-smitte. Vi opfordrer alle vores medlemmer, forældre og trænere til at følge samme strategi. Sådan sikrer vi et trygt og fornuftigt trænings-og klubmiljø. 

Håndtering af smitte

Bliver et medlem konstateret smittet med corona, afhænger håndteringen af:

 • Hvor tæt den smittede har været på sine holdkammerater
 • Hvornår kontakten har været der
 • Hvor længe den har varet


Hvor mange, der skal i karantæne, når en person bliver testet positiv for COVID-19 afhænger af, om der er tale om nære kontakter eller ej.

Nære kontakter er fx. familiemedlemmer, man bor sammen med, eller personer, som man har opholdt sig tættere end en meter af i mere end 15 minutter m.m.

I idrætssammenhæng vil nære kontakter altså typisk være holdkammerater, trænere mv.Overvejelser efter en positiv corona-test

Sædvanligvis vil den corona-smittede ifm. den positive test blive informeret om, hvem de skal kontakte mhp. test og karantæne. 


Er man holdkammerater og har trænet sammen, men uden at høre til de nære kontakter, kan det være en god idé at opfordre til, at de bliver testet for corona.

Ud fra et forsigtighedsprincip kan det også overvejes, om træningsaktiviteter for potentielt smittede skal indstilles, indtil der er kommet klarhed over situationen.


Man kan i dag blive testet uden lægeerklæring og kan forvente svar inden for mellem 30 og 72 timer.

Yderligere information


Se også Sundhedsstyrelsens vejledning ifm. corona-smitte, som man bør følge.

Find råd, vejledning og DIF's anbefalinger på dif.dk/coronasmitte

Nye kontingentsatser for sæson 2020-2021
23. august 2020, 14.31

Nu er den nye sæson endelig kommet i gang for de fleste af holdene, og vores opkrævningssystem(Holdsport) er ajourført med de nye kontingentsatser. Disse satser kan også ses på vores hjemmeside www.sbbc.dk. Vi har prøvet at tilpasse træningstider og -mængder til de forskellige årgange. For eksempel tilbydes U13 3 træninger om ugen, U15 er delt op i 2 og 4 ugentlige træninger således, der er tilbud til alle.


Betalingsfristen for den første rate er 1/9-2020 og man vil modtage en mail herom et par dage før.

Nye medlemmer skal oprette en profil i Holdsport og vælge hold og så vil man også modtage en mail med betalingslink.  Du finder guide til holdsport HER

Vi ønsker alle en rigtig god sæson – de vi har set ind til videre lover særdeles godt for fremtiden.

 

Den 17/9-2020 må i gerne sætte kryds i kalenderen – her afholder klubben Take Off møde/Generalforsamling m.v. – invitation følger snarest.

 


De bedste hilsner,

Bestyrelsen i Svendborg Basketball Club

Svendborg Basketball Camp for U9 og U11!
21. august 2020, 12.21


SBBC inviterer alle U9 og U11 spillere til en fed dag med masser af basketball - god frokost - og en herlig tur i svømmehallen!


Hvor: Svendborg Idrætscenter, Ryttervej 70, 5700 Svendborg


Hvornår: Lørdag d. 5. september kl. 10:00-16:00


Tilmelding: LINK TIL DGI


Pris: 360 kr. 

TIDSPLAN  

10.15 - 10.30: Check In  

10.30 - 10.45: Præsentation  

10.45 - 12.00: Basketball  

12.00 - 12.30: Frokost  

12.45 - 14.00: Svømmeland  

14.00 - 14.15: Pause  

14.15 - 15.30: Basketball  

15.30 - 16.00: Awards, Farvel og Tak

Vil du høre mere om campen? 


Kontakt William - wbo@basket.dk

Ny kontingentstruktur for sæson 2020/2021
27. juli 2020, 12.10

Nu varer det ikke længe inden den nye sæson går i gang og vi glæder os til at byde alle vores dejlige medlemmer tilbage til hallerne igen. De fleste af jer har nok allerede været inde på hjemmesiden www.sbbc.dk og tjekke opstart, trænere, træningstider osv. 

Bestyrelsen arbejder lige nu på højtryk med en ny kontingentstruktur som bliver offentliggjort snarest og derfor kan man ikke pt melde sig ind via Holdsport ej heller regne med de satser, der står for hvert hold. Vi beder om lidt tålmodighed og melder ud så snart vi er klar til det. 

Fortsat god sommer og vi ses i august. 

Svendborg Basketball Club 


På bestyrelsens vegne 


Karin Olsen 

Formand 

Nye internationale trænere til SBBC
15. juli 2020, 15.39Svendborg Basketball Club vil gerne byde velkommen til to nye trænere, nemlig Ivan Guerrero (t.v.) og Nicolas Seijo (t.h.). Begge kommer fra den argentiske klub Peñarol de Mar del Plata, og har netop underskrevet deres kontrakter med SBBC. Vi er overbeviste om, at tilføjelsen af Ivan og Nicolas er et stort skridt i retningen mod at styrke vores ungdomsafdeling, og vi glæder os meget til at møde dem. Begge trænere er højtuddannede, hårdtarbejdende og vi er sikre på, at de vil hjælpe klubben med at udvikle et fantastisk basketball-program. 


SBBC er for nyligt blevet udnævnt som Årets idrætsforening i Svendborg og er ligeledes nomineret til Årets klub af Danmarks Basketball Forbund (DBBF). Vores medlemstal er forøget med mere end 100 medlemmer i løbet af den seneste sæson, og vi ønsker derfor at tilbyde basketball-træning af højeste kvalitet til vores medlemmer, og fortsætte udviklingen som klub. 


I løbet af den kommende tid vil vi offentliggøre flere detaljer omkring dette års trænerstab, træningsoversigter, kampplaner med mere. 

Vi håber at alle vil byde Ivan og Nicolas velkommen til vores familie i Svendborg Basketball Club! 


Vi ses snart igen!

Bestyrelsen i SBBC

Nyt concept - Svendborg Basketball Camps
3. juni 2020, 20.47

 I Svendborg Basketball Club forsøger vi hele tiden at højne tilbuddet til vores medlemmer, hvad end det drejer sig om træningsforhold, sociale arrangementer, uddannelse mm. I kølvandet på de nuværende corona-retningslinjer har vi desværre måtte aflyse årets Shooting Camp, men dette skal ikke forhindre os i at træne over sommeren!


I SBBC har vi længe udviklet på et nyt koncept, nemlig Svendborg Basketball Camps. Dette er ikke tiltænkt som en konkurrent til vores populære Svendborg Shooting Camp, der forhåbentlig vender tilbage næste sommer, men som et ekstra træningstilbud!


Svendborg Basketball Camps er i al sin enkelthed små fokuserede weekend-camps. Det er vores målsætning at afholde disse camps flere gange i løbet af en sæson, hvor der vil være fokus på individuel udvikling. 

Trænerstaben kan variere fra camp til camp. Rasmus Christensen (tidl. Svendborg Rabbits) og Mauricio Chicola står i spidsen for projektet, og garanterer motiverede og dygtige trænere. Alle spillere er velkomne, både klubbens egne medlemmer og udefrakommende. Sommer camps

De første camps afholdes hen over sommeren, hvor der tages højde for de aktuelle retningslinjer i forhold til foreningsidræt. Det betyder at træningen primært vil være individuel med egen bold, og uden adgang til bad-og toiletfaciliteter. Træningen foregår udendørs på banerne bag ved Gymnasiehallen (AP Møllers Vej 35, 5700 Svendborg). Der vil max. være 9 spillere pr. træner, således at der trænes i små grupper af 10 personer.

Deltagere får udleveret egen bold, håndsprit vand og mad. 


Datoer:

 • Lørdag 20. juni - U9 og U11
 • Søndag 21. juni - U13
 • Lørdag 27. juni - U15
 • Søndag 28. juni - U17 og U19

OBS. I skal tilmelde jer den aldersgruppe, i har spillet med i år. 

Dagsprogram:

 • 09.45 - 10.15 - check-in
 • 10.15 - 10.30 - introduktion af trænere
 • 10.30 - 12.00 - træning
 • 12.00 - 12.45 - pause og mad
 • 12.45 - 14.15 - træning
 • 14.15 - 14.30 - frugtpause
 • 14.30 - 16.00 - træning
 • 16.00 - 16.30 - præmier og farvel


Pris og tilmelding:

Tilmelding skal sendes til Mauricio Chicola på e-mail: svbkcamp@hotmail.com

Deltagerprisen er 350 kr. og kan betales via Mobile Pay 37180 eller bankkonto 0815 8150111030.

Ved tilmeldingen bedes du oplyse:

 • Navn:
 • Fødselsdag
 • Klub 
 • År spillet basketball 
 • E-Mail
Vi har brug for din stemme
3. april 2020, 17.32

HVEM SKAL VINDE DM I REKRUTTERING?

I en tid, hvor idrætsanlæggene over hele landet står tomme, er det ekstra tydeligt, hvor vigtigt det samlende fællesskab i idrætsforeningerne er. Ikke mindst for børn og unge med handicap, der ikke altid har lige let ved at finde et idrætstilbud. Igennem det seneste år har ni idrætsforeninger fra hele landet arbejdet for at skabe bedre idrætsmuligheder for netop denne målgruppe i konkurrencen DM i rekruttering, og det er nu, vinderen skal findes.

Svendborg Basketball Club
Svendborg Basketball Club meldte sig til konkurrencen med et mål om at opstarte et dansehold, som skal fungere som cheerleaders for deres Wild Rabbits basketballhold. Klubben har nu 18 nye medlemmer med særlige behov.

Du kan ved at trykke HER springe direkte til afstemmeningen hvor vi håber du vælger SBBC.


Du kan læse mere om konkurrencen  ved Parasport Danmark ved at trykke HER

Info vedr Covid-19
12. marts 2020, 03.34

Opdatering/Update info: Covid-19 

I forlængelse af Statsministerens pressemøde har bestyrelsen besluttet, at vi lukker ned for ALLE aktiviteter (træning, kampe og sociale aktiviteter mv.) i klubben fra og med nu og de efterfølgende to uger, i lighed med Statsministerens udmelding. Svendborg Basketball Club følger fortsat situationen og de relevante myndigheders anbefalinger og henviser til myndighedernes hjemmesider. Se nederst i denne info.

Following the Prime Ministers press conference the board has decided to shut down ALL club activities for the rest of this week plus the following two weeks. This includes training, games and social activities etc. The club will monitor the situation closely as well as we will be in compliance with the recommendations of all relevant authorities.

Følg disse side/follow these web sites:
www.coronasmitte.dk: Samlet side fra myndighederne med alt, hvad du skal vide om corona www.sst.dk/corona: Sundhedsstyrelsen
www.um.dk, Udenrigsministeriet (rejsevejledninger). Tlf.nr.: 70200233, Myndighedernes fælles hotline.

Det kan også tilføjes at DBBF har suspenderet den nuværende turnering i perioden 12-22/3-2020 - se mere på basket.dk.

Pas på hinanden derude og forhåbentlig ses vi igen om 14 dage.....

Spørgsmål til ovenstående kan sendes i en SMS til 📞 26 44 16 02

På bestyrelsens vegne 🏀🐰

Karin Olsen Formand


Vi har brug for jeres hjælp
27. februar 2020, 17.47

I Svendborg Basketball Club er vi afhængige af frivillige hænder til opgaver der  kan hjælpe klubben økonomisk og i det daglige.

Torsdag 5/3, fredag 6/3 og søndag 8/3 mangler klubben så mange hænder som muligt.

I forbindelse med boligmessen i idrætshallen sørger SBBC for opstilling og nedtagning af stande, og det her vi mangler folk.

Tilmelding kan ske til Karin Olsen på sms  26 44 16 02 Hvor du oplyser hvilke dage du kan hjælpe til.

Denne opgave er virkelig vigtig for klubbens økonomi, og vi håber så mange forældre som muligt melder sig på banen.

Aktivitetstilbud i vinterferien
24. januar 2020, 14.58

Nu har du snart vinterferie. Svendborg Kommune har sammen med klubber, foreninger og andre arrangeret nogle aktiviteter, som vi håber, du har lyst til at deltage i.

Besøg www.aktivsvendborg.dk og se mere om, hvilke aktiviteter der er i vinterferien.

Status på DM i Rekruttering
3. januar 2020, 14.39


DM i rekruttering - status Deltagerne ved DM i rekruttering har nu siden sæsonstart været i fuld gang med deres indsatser, som skal få flere børn og unge med handicap inkluderet i foreningsidrætten. I dette katalog kan I læse mere om, hvilke aktiviteter idrætsforeningerne har iværksat, deres største succeser, opmærksomhedspunkter og hvor mange nye medlemmer indsatserne indtil videre har genereret. De giver samtidig deres bedste råd med på vejen, som andre idrætsforeninger kan lade sig inspirere af.

Parasport Danmark har målrettet en indsats om at få flere børn og unge med handicap aktive i foreningsidrætten. Derfor blev der i februar åbnet op for, at idrætsforeninger kunne ansøge om at deltage i DM i rekruttering. Konkurrencen løber fra 15. april 2019 til 15. marts 2020 og handler om, at foreningerne skal lave en indsats, som får flere børn og unge med handicap aktive i foreningsidrætten.  Konkurrencen stiller ingen krav til formen på indsatsen, andet end at det skal være for børn og unge samt have et rekrutteringsperspektiv. Hvorvidt foreningen ønsker at arbejde med en kørselsordning, oprettelse af nye hold, udvikling af eksisterende tilbud eller noget helt fjerde, er op til foreningen selv. Blandt ansøgerne er der udvalgt 10 foreninger til at deltage i konkurrencen ud fra følgende kriterier:

 • Udsigt til, at indsatsen bliver permanent foreningen
 • Involvering af samarbejdspartnere (fx én eller flere kommuner, skoler, organisationer el.lign.)
 • Mulighed for, at en ny idé kan overføres til andre foreninger.

Deltagernes indsatser vil løbende blive præsenteret i magasinet Parasport, men det er allerede nu muligt at læse mere om dem her:

 Kataloget kan ses ved at trykke HER

Kataloget kan også downloades i Word-format ved at klikke her. 

Når vinderen skal findes til marts 2020, får alle mulighed for at sættes sit præg på resultatet. Der vil nemlig blive foretaget en facebook-afstemning blandt de 10 deltagere. Blandt de tre indsatser, der får flest stemmer, udpeger en jury den endelige vinder af konkurrencen og de 25.000 kroner.

De ti deltagere i DM i rekruttering er:

 • Holstebro Gymnastikforening
 • Silkeborg IF, Fodbold
 • Svendborg Basketball Club
 • Virum-Sorgenfri Tennisklub
 • Københavns Idrætsforening For Udviklingshæmmede (KIFU)
 • Bramdrupdam Gymnastikforening
 • Viborg Svømmeklub
 • Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg (IH Aalborg)
 • Randers Freja, Håndbold
 • Viborg Gymnastikforening

 

Yderligere information Idrætskonsulent Line Damkjær Kruse Mail: ldk@parasport.dk Tlf.: 51 28 71 35

Citeret fra www.parasport.dk

Har vi en kandidat til Kammeratskabsprisen og 25.000kr
15. november 2019, 10.50Hvem gør noget særligt for kammeratskabet i vores klub?

Synes du, der er en, der gør en ekstraordinær indsats for kammeratskabet, sammenholdet og kampgejsten i klubben? Så indstil ham eller hende til Kammeratskabsprisen, som uddeles på Fynske Bank Sportslørdag i januar.

Den bedste kandidat får Kammeratskabsprisen og 25.000 kr. 

Kandidaten skal være mellem 13 og 18 år, og der følger 25.000 kr. med prisen, som modtageren og dennes hold kan bruge på en fællesrejse eller lignende. Der nomineres syv kandidater til prisen. Alle nominerede modtager hver 3.000 kr.

Sådan gør du

Gå ind på fynskebank.dk/kammeratskabsprisen og indstil din kandidat.

Juleafslutning 2019 (Nyt tidspunkt)
10. oktober 2019, 13.44

SBBC nomineret til Årets Idrætsforening
10. oktober 2019, 13.14


De nominerede til ny stor prisfest i Svendborg er nu fundet!

Ved PRISFESTEN 2019 hyldes Kultur, idræts- og spejderlivet i hele Svendborg Kommune Mød op i Rundbuehallen på Frederiksø den 2/11 kl. 18.30-22.00. Det er gratis at deltage! - Tilmelding er ikke nødvendig.

Borgere og foreninger i Svendborg Kommune har gennem en længere periode kunne indstille deres kandidater til årets priser, og nu er de nominerede til samtlige ni priser endelig fundet! 

Priserne uddeles ved en ny stor prisfest: ”PRISFESTEN 2019”, som kulturen, idrætten, spejderne og Svendborg Kommune, er gået sammen om at arrangere. De nominerede er udvalgt af en fagjury og en beslutningsjury, bestående af repræsentanter fra Kulturelt Samråd, Sport og Idræt i Svendborg (SIS), BUS- spejdernes samråd, og to politiske repræsentanter fra Kultur- og Fritidsudvalget i Svendborg Kommune.

Se alle priser og de nominerede nedenfor.

Der er lagt ’i ovnen’ til et brag af en fest, når Rundbuehallen på Frederiksø slår dørene op for PRISFESTEN 2019, hvor de mennesker som hver dag gør én ekstraordinær forskel i Svendborgs kultur- og foreningsliv hyldes. 

Alle borgere og foreninger i Svendborg Kommune er inviteret – Tag familien og hele forening med!  Aftenen vil byde på en stor hyldest til forenings- og kulturlivet, prisuddeling, spektakulær underholdning, og musik i absolut topklasse, når PATINA (vindere af DR’s Karrierekanonen 2019 i), SVEND BAND fra Svendborg Musikskole, ÅRETS STORE MUSIKALSKE OVERRASKELSE (offentliggøres senere), PEDER MOST GARDEN, AKROBATERNE FRA MOTUS og MANGE FLERE indtager scenen i de gamle værftshaller.

De nominerede til årets ni priser ER…  

Årets Idrætsforening: 

Svendborg Svømmeklub, Svendborg Basketball Club, Svendborg Admirals 

 

Årets Idrætsleder: 

Tanja Christiansen (Svømmeklubben Søløven), Thomas Skovgaard Pedersen (Skårup IF), Tanja Venø Andersen (Svendborg Gymnastikforening)

 

Årets Idrætstalent: 

Anne Mouritsen og Amanda Petersen (Svendborg Badmintonklub), Cecilie Kølle (Bokseklubben Rollo), Annika Daugaard Henriksen (Svendborg Orienteringsklub) 

 

Årets Kulturfællesskab: 

Rytmisk musikforening Giant Steps, Baggårdteatret, Ungt Kunstværksted ved Katrine Heide

 

Årets Kulturpris:

Sydfyns Kulturforening (Kyndelmisseparaden), Arrangørgruppen bag Svendborg Jazzfestival, Asbjørn Rune Bourgeat fra Svendborg Graphic. 

 

Årets Kulturtalent: 

Mads Skov Hansen (musiker), Anna van Deurs (kortfilmsinstruktør), Frederik Zinn (graffitikunstner)

 

Årets Knokler – BUS:  Lene og Simon Krogh-Nielsen (DDS Pioneer spejderne, Vejstrup Ådal), Bagmandsgruppen (KFUM-spejderne, Svendborg Gruppe), Lederne i Christiansmindespejdernes junior/trop

 

Årets Leder – BUS: 

Mads Friis Jørgensen (DDS, Incaspejderne, Gudme), Niels Erik Thing (KFUM Åkildegruppen, Vester Skerninge), Flemming Laustsen (FDF Svendborg)

 

Årets bedste tværgående samarbejde: 

SPULT (Svendborg Sports-og Kulturfestival), Skårup Kultur- og Idrætscenter, Sydfyns Kulturforening (Kyndelmisseparaden)

 

PRISFESTEN 2019 er støttet af: 

Fonden for Fynske Bank, SEAF Almennyttige Fond, Sport, Idræt i Svendborg (SIS), Fyns Amts Avis og Svendborg Kommune.
Læs mere om de nominerede.pdf

Invitation til landskamp i Gentofte Hallen
8. oktober 2019, 19.27

Klubtilbud Danmark – Italien 17.11 i Gentofte Hallen

Kære Klub

Klubture til landskampe har i løbet af den seneste tid udviklet sig til en virkelig god tradition – det er en fornøjelse at se så mange medlemmer samlet til en fælles oplevelse omkring vores landshold. Vi håber  på igen at se mange af jer til en historisk dag søndag d.17.11. kl.15.30 – hvor damerne træder ind i EM Kvalifikationen efter mange års fravær. 

Når det danske Damelandshold for første gang siden de tidlige 00’ere skal deltage i kvalifikationen til EM, er to af de tre modstandere lande, der netop har deltaget i EM-slutrunden i 2019. Landsholdet, der kun stiller op efter en stor folkelig opbakning i en crowdfunding kampagne, skal som fjerdeseedet i puljen møde Italien(31), Tjekkiet(11) og Rumænien(79) i løbet af perioden 2019-2021. 

 Der er dog optimisme i den danske lejr bla. efter EM for Small Nations i 2018, hvor det endte med en overbevisende finalesejr på 93-59 over Luxembourg. Så kom og støt Maria, Gritt, Ida og alle de andre ved at skabe den bedst mulige hjemmebane for holdet. Som sædvanlig vil I kunne opleve international basketball på meget højt niveau, i en flot ramme med underholdning, god stemning og masser af spænding.

 Billetpriserne starter fra 100 kr. for voksne og 50 kr. for børn, men I kan som klub få billetterne til halv pris igennem os (voksne 50 kr., børn 25 kr.). Det eneste I skal gøre er at følge linket på www.basket.dk/billet og bestille jeres billetter på Billetto med din klubs kode: ”KlubbilletEM19”, inden d.3.11 - hvor klubtilbuddet udløber. Klubpriserne gælder for Sektion A og E. 

Skal din klub bruge mere end 50 billetter kan i alternativt sende en bestilling til ekstern@basket.dk.

Kom så Danmark!

Kampdetaljer: Danmark – Italien EM Kvalifikation 2021

Tidspunkt: 17.11.2019 kl. 15.30

Sted: Gentofte Hallen

 Yderligere info kan fås på 43 26 24 20

Generalforsamling SBBC 2015
23. august 2019, 19.17

GENERALFORSAMLING

Der indkaldes til generalforsamling i SBBC 2015 mandag, den 16/9-2019.

Generalforsamlingen starter umiddelbart efter generalforsamlingen i Svendborg Basketball Club og foregår i mødelokalet på 1. sal i Idrætshallen.

Dagsorden i henhold til vedtægterne.(Kan læses HER) På bestyrelsens vegne

Karin Olsen Formand

Generalforsamling SBBC
23. august 2019, 19.12

GENERALFORSAMLING

Der indkaldes til generalforsamling i Svendborg Basketball Club mandag, den 16/9-2019. Generalforsamlingen starter kl. 19.00 i mødelokalet på 1. sal i Idrætshallen. Dagsorden i henhold til vedtægterne (kan ses på www.sbbc.dk).

På bestyrelsens vegne

Karin Olsen Formand

SBBC/Wild Rabbits blandt finalisterne
6. maj 2019, 17.04

DM I REKRUTTERING

Den 1. april 2019 var der ansøgningsfrist for foreninger, der ville være med i konkurrencen DM i rekruttering, der skal få flere børn og unge med handicap i gang med idræt. Blandt ansøgningerne er der udvalgt 10 foreninger, der nu kæmper om DM-titlen.Parasport.dk

Parasport Danmark har målrettet en indsats om at få flere børn og unge med handicap aktive i foreningsidrætten. Derfor blev der i februar åbnet op for, at idrætsforeninger kunne ansøge om at deltage i DM i rekruttering. Konkurrencen løber fra 15. april 2019 til 15. marts 2020 og handler om, at foreningerne skal lave en indsats, som får flere børn og unge med handicap aktive i foreningsidrætten.  Konkurrencen stiller ingen krav til formen på indsatsen, andet end at det skal være for børn og unge samt have et rekrutteringsperspektiv. Hvorvidt foreningen ønsker at arbejde med en kørselsordning, oprettelse af nye hold, udvikling af eksisterende tilbud eller noget helt fjerde, er op til foreningen selv. Blandt ansøgerne er der udvalgt 10 foreninger til at deltage i konkurrencen ud fra følgende kriterier:

 • Udsigt til, at indsatsen bliver permanent foreningen
 • Involvering af samarbejdspartnere (fx én eller flere kommuner, skoler, organisationer el.lign.)
 • Mulighed for, at en ny idé kan overføres til andre foreninger.

Deltagernes indsatser vil løbende blive præsenteret i magasinet Parasport, samtidig med at foreningerne vil blive præsenteret på Parasport Danmarks facebook-side.  Når vinderen skal findes til marts 2020, får alle mulighed for at sættes sit præg på resultatet. Der vil nemlig blive foretaget en facebook-afstemning blandt de 10 deltagere. Blandt de tre indsatser, der får flest stemmer, udpeger en jury den endelige vinder af konkurrencen og de 25.000 kroner.

Nedenfor ses listen over de 10 deltagere i DM i rekruttering:

 • Holstebro Gymnastikforening
 • Silkeborg IF, Fodbold
 • Svendborg Basketball Club
 • Virum-Sorgenfri Tennisklub
 • Københavns Idrætsforening For Udviklingshæmmede (KIFU)
 • Bramdrupdam Gymnastikforening
 • Viborg Svømmeklub
 • Idrætsforeningen for Handicappede i Aalborg (IH Aalborg)
 • Randers Freja, Håndbold
 • Viborg Gymnastikforening

På følgende link kan du læse meget mere om de enkelte foreninger, og hvorfor de er nomineret.
https://magasin.parasport.dk/Diverse/dm-i-rekruttering-2019/#/


Ovenstående er citeret direkte fra Parasport Danmark.


SOMMERFEST 2019 - Tilmelding 12 Maj
3. maj 2019, 13.01

Tilmeldingsfrist er rykket frem til 12 Maj

Svendborg Shooting Camp 2019
22. april 2019, 13.59

Tilmeldingen til Svendborg Shooting Camp 2019 er begyndt! 

Head coach Rasmus Grøsfjeld Christensen fra Svendborg Rabbits, og det resterende trænerhold, glæder sig enormt meget til at se jer arbejde benhårdt i løbet af ugen, og komme hjem som endnu bedre basketballspillere!

Pak sportstasken, tag dine holdkammerater med, og bliv en del af endnu en sjov og lærerig Svendborg Shooting Camp i den første uge af sommerferien!

Du kan læse mere om Svendborg Shooting Camp på vores hjemmeside under fanen "Flere" eller ved at klikke HER

Tilmeldingen foregår hos DGI Basketball

Link til tilmelding: http://www.dgi.dk/201909156051

Pressemeddelelse Wild Rabbits og SBBC
11. april 2019, 17.25

PRESSEMEDDELELSE 

Svendborg Basketball Clubs hold for børn med særlige behov, Svendborg Wild Rabbits, var forrige lørdag værter for basketballturneringen Wild Rabbits Cup 2019.

20 børn fra klubberne Svendborg Basketball Club, Jonstrup Basketball klub og SISU basketball klub deltog i hvad der viste sig, at blive en ganske begivenhedsrig dag. Fælles for børnene er, at de har diagnoser, der kan gøre det svært for dem at dyrke idræt med jævnaldrende, uden en diagnose.

 

”Vi har haft det her basketballhold for børn med særlige behov i et års tid nu og med stor succes. Nu syntes vi, det var tid til at møde andre lignende hold og have en god eftermiddag med dem. De her børn skal også have lov at møde ligesindede og føle sig som sportsudøvere på lige fod med alle andre”, fortæller Rasmus Klein-Døssing, som er en af personerne bag holdet.

 

Dagen bød på en basketballturnering, hvor de tre hold mødte hinanden to gange hver - i alt 4 kampe til hvert hold. Turneringen startede med fælles opvarmning og individuelle spillerpræsentationer til højlydt musik. Trods fraværet af diskolysets fra Svendborg Rabbits hjemmekampe var begejstring stor og highfives blev delt ud til holdkammerater og modstandere med store smil på læberne. Undervejs i turneringen var der uddeling af sponsorpræmier, når spillerne gjorde sig fortjent til en præmie på baggrund af bemærkelsesværdigt handlinger på banen. Kampene blev afviklet med stor indbyrdes forståelse, omsorgsfuldhed og god energi.

Efter 6 kampe hvor der blevet gået til stålet fra start til slut kunne 20 trætte børn alle modtage en guldmedalje for deres store indsats af Kaninen, som er Svendborg Rabbits’ officielle maskot. Kaninen havde en ekstra særlige gave med i form af spillerne fra basketballholdet Svendborg Rabbits. Børnene fik på den måde mulighed for at møde de professionelle basketballspillere som sammen med børnene fra alle tre hold sluttede dagen jublende af under en stor regn af konfetti.

 

”Det var simpelthen så livsbekræftende en dag. Vores spillere fra Wild Rabbits har aldrig spillet mod andre hold. Mange af dem har aldrig konkurreret i idræt før. Alligevel var alle bare med og alle havde en super oplevelse. Det bekræfter bare, at basketball og idræt i det hele taget er for alle. At se de her børn blomstrer i en idræts- og foreningskontekst er simpelthen fantastisk, så det er bestemt ikke sidste gang, vi arrangerer sådan et event”, fortæller Rasmus Klein-Døssing.

 

Også formanden i Svendborg Basketball Club, Karin Olsen, var begejstret: ”Da Rasmus og Anja gav os muligheden for at samarbejde om at starte det her hold op, så kunne jeg simpelthen ikke forpasse muligheden, og efter sådan en dag, så bekræfter det bare, at vi virkelig er med til at gøre en forskel for nogle børn med idræt og basketball som ramme. Når jeg ser de her børn hygge sig en hel eftermiddag, så rør det mig, og jeg vil på det kraftigste opfordre andre basketballklubber i landet til at udbyde basketball for børn med særlige behov. Hvis de kan i håndbold (Med initiativet ”Lykkeliga”, red.), så kan vi også i basket. Klubberne vil i hvert fald ikke fortryde det”, afslutter Karin Olsen.

 

Der findes lige nu i alt fire basketballklubber i Danmark, der har et basketballhold for børn med særlige behov.

”Vi ser meget gerne flere børn på vores basketballhold. Lige nu rummer vi både børn på fem og 15 år, kørestolsbrugere og ikke kørestolsbrugere. Vi vil bare gerne give alle børn, der er en del af holdet en god oplevelse”, slutter Rasmus Klein-Døssing.

Hvis du har et barn med særlige behov, uanset alder og funktion, som savner et fællesskab i en idrætslig kontekst, så er dørene åbne hos Wild Rabbits.

 

Svendborg Wild Rabbits træner hver torsdag fra kl. 16-17 i Svendborg Gymnastikforenings sportshal i Svendborg Idrætscenter.


Pressemeddelesen kan downloades ved at trykke HER

Billeder fra dagen kan hentes ved at trykke HER 
OBS OBS  Billederne må ikke gå i arkiv. ”Tom Andreasen – Fotografi” skal krediteres som fotograf

Vi har brug for din støtte
3. marts 2019, 16.07

Støt fælleskabet i Svendborg Basketball Club

Vidste du at du kan støtte klubben via dit forbrug af el og naturgas, uden at det koster dig ekstra? Vi har indgået en SupportEnergi-aftale med SEF Energi, som betyder at køber du din el og naturgas hos SEF Energi får vi midler fra dem til nye spændende tiltag og til at videreudvikle klubben. Støtten vokser i takt med dit forbrug og for hver brugt kWh el får vi 2 øre og for hver brugt m3 naturgas får vi 10 øre, dvs. jo mere du forbruger, des større beløb får vi til klubkassen. Men da det er SEF Energi der yder støtten, koster det dig altså ikke ekstra at være en del af ordningen og du skal jo have din el og naturgas alligevel, så hvorfor ikke tjekke muligheden ud for samtidigt at støtte klubben? Med et årligt el-forbrug på gennemsnitligt 5.000 kWh (svarende til en alm. husstand på 4-5 personer), vil du støtte klubben med ca. 100 kr. årligt og med et årligt naturgasforbrug på 1.500 m3 (et nyere, gennemsnitligt parcelhus) vil du støtte klubben med ca. 150 kr. årligt. Det lyder måske ikke af meget, men med 250 aktive medlemmer i klubben, kan det potentielt set blive til rigtigt mange penge til klubben fra SEF Energi! Har du lyst til at læse mere om ordningen og om hvordan du tilmelder dig, så følg dette link: https://www.sef.dk/produkter/supportenergi/Sider/default.aspx

Medlemskort 2019 Rabataftaler.
27. januar 2019, 13.05

Så er medlemskort endelig ved at være klar.

Da jeg normalt arbejder i det tidsrum hvor der er træning, vil der gå små 2 uger inden jeg har været hele vejen rundt.

Medlemskab af Svendborg Basketball Club giver rabat følgende steder:
Intersport Svendborg  minimum 10% (fremvis medlemskort ved kassen)
Rabbits hjemmekampe (Fri entre)

Venlig hilsen
Michael Bay & sbbc

Aflysning af træning i Gymnasiehallen
21. januar 2019, 21.01

Gymnasiet har inddraget hallen i følgende perioder.

Tirsdag d 29/1-2019

Uge 10 - 4/3 til og med 8/3

Uge 13 - 25/3 til og med 29/3

Altså ingen træning i ovenstående periode for dem som benytter Gymnasiehallen.

Venlig hilsen Bestyrelsen i Svendborg Basketball Club


2019 på Holdsport
8. januar 2019, 20.51

🚨🚨🚨VIGTIGT🚨🚨🚨


Til alle medlemmer, forældre, frivillige og trænere.


Der er så småt taget hul på 2019, og de fleste hold er kommet i gang.


2019 er også året hvor vi skal køre 100% på holdsport. Dvs gøre brug af Holdsport og dens funktioner.


Holdsport benyttes til

* E-mail korrespondance

* Kontingentbetaling

* Tilmelding/framelding/udtagelse til kampe og aktiviteter

* Kalender

* Blogindlæg

* Klubnyheder, osv.


STOR ros til Andreas Isholm og U15 som allerede sidste år kørte 100% med holdsport💪💪💪


Alle der er tilknyttet klubben er, eller vil blive oprettet på Holdsport for at overholde GDPR lovgivningen (persondata og personoplysninger)


Guide til Holdsport kan findes på vores hjemmeside www.sbbc.dk under fanen "Flere" eller ved at følge dette link http://sbbc.dk/klub/svendborg-...


Jeg vil opfodre til lige at bruge 15 minutter til at sætte jer ind i tingene.


KONTINGENT

Der betales kontingent i September og Januar, og der bliver udsendt påmindelse 14 dage før Husk det nu! (Automatisk kort betaling får mail 2 dage før)

Det er muligt at rykke sin betaling ved henvendelse til kontingent@sbbc.dk i modsat fald står man som spærret på Holdsport, og kan derved ikke deltage i klubbens aktiviteter!


OBS OBS OBS.

Vælger man automatisk kort betaling i forbindelse med oprettelse trækkes kontingent selvsagt automatisk. Vær opmærksom på at få meldt dig eller dit barn ud af klubben hvis der ikke længere trænes i klubben. Dette kan gøres via sin profil på holdsport eller ved at sende en mail til kontingent@sbbc.dk


Er der spørgsmål kan jeg kontaktes på Kontingent@sbbc.dk


Venlig hilsen

Svendborg Basketball Club


Holdsport/kontingent

Michael Bay

Juleafslutning i Gymnasiehallen
24. november 2018, 12.29

Webshoppen er åben!
11. november 2018, 12.37

Kære medlemmer,

Der er nu mulighed for at bestille og se udvalget af SBBC-klubtøj via vores hjemmeside.

I finder klubtøjet i  menuen under fanen "Flere" eller direkte HER.

Bestilling og betaling foregår gennem Holdsport-Webshoppen, hvor der er mulighed for at vælge størrelse og antal. Det er derfor nødvendigt at have et medlems log-in for at kunne bestille. Vær opmærksom på at klubtøjet laves efter bestilling, og at der derfor kan være længere leveringstid. 

For yderligere information omkring leveringstid, lagerstatus etc. kan i kontakte formand Karin Olsen på e-mail: formand@sbbc.dk

Resulter fra weekenden
4. november 2018, 22.12

Resultater for U13-U15- 3 Division

U13
U13 i højt humør efter kampene i Århus


U15
U15 var lørdag på besøg i Odense, og kom hjem med en komfortabel sejr på 22-96.

U13
U13 havde lørdag taget turen til Århus hvor de spillede 2 kampe af 5 quarters.

Fredericia - Svendborg
Svendborg vandt 4 ud af 5 quarters.

BMI - Svendborg
De vandt begge hold to quarters og spillede 1 uafgjort. Svendborg havde en dårlig 5 quarter hvor de fik klø 17-4. Ellers en lige kamp.


3 Division måtte lørdag modtage et nederlag på 56-69 mod Odense.


Byd vores nye piger velkommen
29. oktober 2018, 18.59

I Svendborg skal pigerne spille basketball om vinteren og fodbold om sommeren

I november måned starter der et helt nyt pigehold op i Svendborg Basketball Club i samarbejde med Tåsinge Forenede Boldklubber.

Svendborg Basketball Club og Tåsinge Forenede Boldklubber har indgået et samarbejde på tværs af klubberne, hvor de ønsker at lave et pigehold, hvor pigerne spiller basketball i vinterhalvåret og fodbold i sommerhalvåret. Holdet har til formål at åbne op for, at børn og unge får muligheden for at gå til flere idrætsgrene.

”I fællesskab vil vi gerne skabe rammerne for, at børn og unge i klubberne kan trives, udvikle sig og samtidig opleve glæden ved et fælles tredje, som så er idrætsaktiviteterne,” siger Heidi Bruun, træner i Tåsinge Forenede Boldklubber.

Mange børn er i dag begrænset af kun at måtte vælge én idræt at gå til på grund af tid og kontingentbetalinger, og hertil har de to initiativtagere et forslag 

”Tanken bag vores samarbejde er også, at vi måske skal begynde at se foreningslivet med andre øjne og for eksempel lave et ’turpas’ som i Tivoli. På den måde bliver det muligt at gå til flere forskellige idrætaktiviteter til en fælles pris, hvor medlemsfordele i begge klubber følger med,” fortæller Heidi Bruun.

Et samarbejde har fordele for begge klubber

Spørger man Heidi Bruun har et samarbejde på tværs af klubberne kun fordele.

”Jeg ser det sådan at i stedet for at kæmpe om medlemmerne og pakke os ind i vores eget system, så vil et samarbejde frigive ressourcer og kompetencer hos begge klubber,” siger Heidi Bruun.

”Selvom hensigten ikke er at øge medlemstallet, vil et samarbejde måske alligevel give et boost til medlemstallet, da vi giver pigerne en unik mulighed. I dag er der i mange idrætter meget fokus på udvikling og talent, men vi ønsker at skabe et miljø, hvor det er sjovt at komme, og hvor resultatet ikke betyder så meget,” fortsætter Heidi Bruun.

Pigerne kan lære meget af hinanden på tværs af klubberne

Initiativet giver børn og unge muligheden for at prøve kræfter med både basketball og fodbold, og det kan betyde, at de får øjnene op for en anden idræt, som de måske aldrig har overvejet at prøve kræfter med.

”Der er måske basketballspillere, som har lyst til at spille fodbold og omvendt, men på grund af ’uvidenhed’ ikke har overvejet sporten, fordi den ikke tidligere er blevet præsenteret for dem, som vi gør nu,” fortæller Heidi Bruun.

For Heidi Bruun handler det ikke kun om, at flere får lyst til at spille basketball og fodbold. Det handler også om, at pigerne får skabt nogle relationer imellem klubberne.

”Jeg håber, at samarbejdet vil være med til, at pigerne får øjnene op for hinanden – at de får skabt nogle relationer og venskaber på tværs af klubberne. Jeg tror på, at de kan lære meget af hinanden og derved udvikle sig hver især,” tilføjer Heidi Bruun.

Initiativtagerne håber, at konceptet vil udvikle sig til andre idrætsforeninger rundt om i Danmark, hvor det kan være med til at skabe et større fællesskab omkring idræt.


www.dgi.dk 9. oktober 2018

SBBC og Svendborg heldagsskole
29. oktober 2018, 18.36

Eleverne på Svendborg Hel-dagsskole spiller basketball som en del af undervisningen

Svendborg Basketball Club har i samarbejde med Svendborg Heldagsskole startet et basketballhold, hvor skolens elever spiller basketball som en del af undervisningen.

Holdånd og god opførsel - foto fra stævne.jpg"Eleverne på Svendborg Heldagsskole er gode kamerater både uden for og inden for banen."

Samarbejdet skal give skolens elever en mulighed for at gå til idræt, og samtidig vise dem glæden og fællesskabet ved at være en del af en idrætsforening.

”Eleverne på Svendborg Heldagsskole er normalt begavede børn og unge i alderen 7-13 år, der i kortere eller længere tid har et behov for et særligt skoletilbud på grund af følelsesmæssige og sociale vanskeligheder. De kan derfor også have svært ved at være en del af foreningslivet,” siger Heidi Bruun, pædagog på Svendborg Heldagsskole.

I foråret 2018 blev der afholdt et informationsmøde i Svendborg Idrætscenter, der havde til formål at skabe samarbejder mellem skoler, institutioner og foreninger i Svendborg, og det var her, at Svendborg Heldagsskole og Svendborg Basketball Club blev matchet op.

”Tanken bag samarbejdet er at give nogle ’udsatte’ unge i samfundet en tilknytning til en forening, som de nok på nuværende tidspunkt ikke vil få andre steder,” siger Karin Olsen, formand i Svendborg Basketball Club.

Børnene skal opleve glæden ved foreningslivet og glæden ved fællesskabet

Mange af de børn og unge som har det svært socialt i skolen, går heller ikke til en idræt. I forvejen har de vanskeligheder ved at indgå i relationer og større sammenhænge, og det ligger derfor langt væk fra dem at gå til en idræt.

”Vi vil gennem samarbejdet med Svendborg Basketball Club åbne op for, at eleverne kan blive en del af foreningslivet på lige vilkår, som de andre medlemmer. Dog i rammer der for eleverne er trygge, og derfor kommer deres basketballtræning i første omgang til at foregå i skoletiden,” siger Heidi Bruun.

Det er en træner, Liam Potter, fra Svendborg Basketball Club, der kommer og underviser eleverne, og han ved præcis, hvordan en træning skal struktureres for børn og unge.

”Det er vigtigt, at vi møder børnene i øjenhøjde og på et niveau, som de kan være med på. Jeg ved, hvad det har betydet for mig at indgå i et fællesskab i en forening, og den glæde ønsker jeg at vise de unge mennesker – hvilken positiv virkning venskaber og relationer om en fælles interesse har,” fortæller Heidi Bruun.

Gode oplevelser med idræt har allerede givet succes

Langt de fleste børn og unge i Svendborg Heldagsskole har oplevet at føle sig ekskluderet i folkeskolen såvel som i fritiden, og derfor har mange af eleverne følelsesmæssige ar på sjælen.

”Vi skal give børnene nogle gode oplevelser med idræt. Allerede nu, fem uger inde i vores samarbejde, er der faktisk to elever fra Heldagsskolen, der er begyndt at spille basketball på et aldersvarende hold i Svendborg Basketball Club i samarbejde med forældrene,” siger Heidi Bruun.

Projektet er allerede en succes blandt eleverne på Svendborg Heldagsskole, hvor de spiller basketball med hinanden i frikvarterene. Heidi Bruun håber, at lignende kan ske i alle idrætsgrene og foreninger landet over.

Udgivet på dgi.dk8 oktober 2018

Vores Wild Rabbits
29. oktober 2018, 18.25

Svendborg Basketball Club har i samarbejde med Byhaveskolen i Svendborg startet et basketballhold for børn og unge med fx Downs syndrom, kromosomfejl og autisme.


Wild Rabbits er navnet på det nystartede basketball hold, hvis formål er at give børn og unge med særlige medfødte behov muligheden for at få en god oplevelse med at gå til idræt, hvor de kan deltage på lige fod med deres holdkammerater uanset alder og diagnose.

”Med en diagnose kan det være svært at indgå på lige fod med alle andre børn. Det kan enten være fysiske eller kognitive årsager, der begrænser barnets evne til at indgå i og trives med idræt sammen med børn, der ikke har samme udgangspunkt,” siger Rasmus Klein-Døssing, træner for Wild Rabbits og konsulent på Byhaveskolen.

Rasmus Klein-Døssing har sin daglige gang på Byhaveskolen i Svendborg, der er en kommunal folkeskole for børn med særlige behov. I foråret 2018 sad han med til et informationsmøde i Svendborg Idrætscenter, der havde til formål at skabe samarbejder mellem skoler, institutioner og foreninger i Svendborg, og det var her, at han og Svendborg Basketball Club blev matchet op.

”Jeg sad med til informationsmødet som repræsentant for Svendborg Basketball Club. Da Rasmus kom med forslaget om, at han gerne ville hjælpe børn og unge med særlige behov til at blive idrætsaktive, blev jeg grebet af det og var ikke et sekund i tvivl om, at det skulle vi i Svendborg Basketball Club være en del af,” siger Karin Olsen, formand i Svendborg Basketball Club.

Et særligt hold som du ikke kan takke nej til

Wild Rabbits startede op kort inden sommerferien med et par prøvetræninger, hvor der mødte omkring 30 børn op.

”For at skabe størst mulig opbakning har det hele tiden været formålet at brande holdet som et særligt tilbud – noget man ikke kan takke nej til, da andre foreninger ikke udbyder sådanne hold. Det er også grunden til, at holdet har sit eget navn og eget logo, trods de ’bare’ er et hold på lige fod med alle andre i Svendborg Basketball Club,” fortæller Rasmus Klein-Døssing.

”Brandingen har været med til at folk får øjnene op for behovet og vigtigheden af sådan et tilbud. Det har skabt en opbakning, der har været afgørende for projektets succes,” fortsætter Rasmus Klein-Døssing.

Basketball tilpasses børnene og fællesskabet er i fokus

Holdet betragtes allerede som en succes, da trænerne oplever glade børn, der hver uge ser frem til at indtage basketballbanen sammen med deres holdkammerater.

Men det er ikke kun børnene, der udtrykker deres glæde ved Wild Rabbits.

”En forældre har følelsesladet givet udtryk for, hvor stort det var, at hendes dreng nu endelig kan gå til idræt ligesom sine søskende. Men det er også mere end bare idræt. Ved at gå på et hold bliver børnene en del af et fællesskab – ikke bare på holdet men som en del af en forening,” siger Rasmus Klein-Døssing.

”Netop fællesskabsfølelsen og muligheden for at spejle sig i andre børn med en diagnose er også med til at understrege, at det ikke kun er basket, der kan være ramme for sådan et initiativ. Rammen tilpasses børnene, og derfor er det underordnet, hvilken sport, der dyrkes,” slutter Rasmus Klein-Døssing.

I Wild Rabbits handler det i højere grad om at dyrke glæden, trivslen og fællesskabet og så må spillet tilpasse sig.

Fysisk træning ved Liam Potter
9. oktober 2018, 17.27

Så er det muligt at tilmelde sig fysisk træning ved Liam.

Det er hver tirsdag fra 16.00 - 17.00

Du kan tilmelde dig holdet via vores hjemmeside www.sbbc.dk eller ved at følge dette link http://sbbc.dk/klub/svendborg-...

Prisen er 200kr.

Det er et krav at man er betalende medlem af Svendborg Basketball club

Ny hjemmeside.
24. september 2018, 15.16

Som nogen af jer havde opdaget var vores gamle hjemmeside i knæ.. Men vi er ved at få stablet en ny på benene som er tilknyttet holdsport. Adressen er stadig den samme www.sbbc.dk
Vi er stadig igang med at justere den nye side. Men de vigtigste funktioner er tilgængelige nu.

I må meget gerne henvise nye medlemmer til hjemmesiden i forbindelse med tilmelding.

vh
Michael

Generalforsamlinger 2018
18. september 2018, 20.28

Så er det blevet tid til indkaldelse til generalforsamlinger i både SBBC og i SBBC-2015

sbbc jubiSBBC afholder generalforsamling onsdag 12/9 kl 19 i mødelokalerne i Svendborg Idrætscenter

Link til indkaldelse

s5 logoUmiddelbart efter moderklubbens generalforsamling, afholdes der generalforsamling i SBBC 2015