Klubnyheder

Basket bag facaden

14. november 2020, 11.15

Svendborg Baketballklub har haft Emil Thorbjørnsen i praktik og han fortæller her om opholdet:

 

Som inkarneret basketfan og basketspiller i fem sæsoner var jeg meget interesseret i at se, hvordan en forening som SBBC og et professionelt som Svendborg Rabbits fungerer bag facaden. Mit praktikophold gav svar på mange af mine spørgsmål og jeg fik et godt indblik i, hvordan tingene fungere. 

Jeg vil fremhæve tre oplevelser: 

At være med til et bestyrelsesmøde gav et godt indblik i, hvilke beslutninger der skal tages, hvorfor og hvordan man kommer frem til løsninger, hvor både de økonomiske og praktiske problemer indgår i diverse overvejelser. Som medlem tænker man ikke så meget over, hvor meget arbejde, der ligger bag hos de frivillige, så klubben kan fungere. 

Det var sjovt og lærerigt at være med til Svendborg Rabbits taktikmøde forud for den vigtige kamp mod Horsens IC. Her oplevede jeg, hvor meget arbejde og forberedelse trænerstaben gør før alle kampe, blandt andet med video analyse af modstanderne, for at gøre spillerne klar til kamp. 

Den tredje ting jeg gerne vil fortælle om var bearbejdning af statistiker og kampforløb af Svendborg Rabbits tidligere kamp mod Copenhagen Basketball. Dette talmateriale er til offentligt brug og offentliggøres på hjemmesiden Basketligaen.dk, så fans, spillere og trænere kan benytte og dermed holdes sig orienteret om kampenes forløb.

Klubnyheder