Klubnyheder

Hvad gør klubben, hvis et medlem bliver smittet med corona?

26. august 2020, 10.57

I Svendborg Basketball Club følger vi retningslinjerne fra Dansk Idrætsforbund (DIF) vedrørende håndteringen af corona-smitte. Vi opfordrer alle vores medlemmer, forældre og trænere til at følge samme strategi. Sådan sikrer vi et trygt og fornuftigt trænings-og klubmiljø. 

Håndtering af smitte

Bliver et medlem konstateret smittet med corona, afhænger håndteringen af:

  • Hvor tæt den smittede har været på sine holdkammerater
  • Hvornår kontakten har været der
  • Hvor længe den har varet


Hvor mange, der skal i karantæne, når en person bliver testet positiv for COVID-19 afhænger af, om der er tale om nære kontakter eller ej.

Nære kontakter er fx. familiemedlemmer, man bor sammen med, eller personer, som man har opholdt sig tættere end en meter af i mere end 15 minutter m.m.

I idrætssammenhæng vil nære kontakter altså typisk være holdkammerater, trænere mv.Overvejelser efter en positiv corona-test

Sædvanligvis vil den corona-smittede ifm. den positive test blive informeret om, hvem de skal kontakte mhp. test og karantæne. 


Er man holdkammerater og har trænet sammen, men uden at høre til de nære kontakter, kan det være en god idé at opfordre til, at de bliver testet for corona.

Ud fra et forsigtighedsprincip kan det også overvejes, om træningsaktiviteter for potentielt smittede skal indstilles, indtil der er kommet klarhed over situationen.


Man kan i dag blive testet uden lægeerklæring og kan forvente svar inden for mellem 30 og 72 timer.

Yderligere information


Se også Sundhedsstyrelsens vejledning ifm. corona-smitte, som man bør følge.

Find råd, vejledning og DIF's anbefalinger på dif.dk/coronasmitte

Klubnyheder