Nyhedsarkiv

sbbc jubi

  • Registrer

SBBC Upsala02

Som bekendt, afholdtes det årlige de uofficielle Nordiske Mesterskaber for klubhold i Södertälje, lidt syd for Stockholm her i påsken
142 hold fra hele Skandinavien samt Island, deltog med unge fra årgang 2001 og til og med årgang 1995. SBBC deltog i år med et hold fra U 18, der dækker årgang 95/96.

Egentligt blev vi i første omgang ikke inviteret, da man fra Sverige tilsyneladende kun havde skelet til turneringsresultatet i november, hvor vi nærmest ikke havde spillet nogen kampe og derfor af gode grunde, "kun" lå nr. 4. Normalt udtages de 3 øverst rangerende hold fra hvert land i hver årgang.

Det var således med stor glæde, at vi d. 23. januar 2013, modtog en invitation alligevel.

SBBC takkede pænt ja tak og der blev iværksat en del praktiske opgaver, såsom at låne "Harry" (det orange lyn og minibus til 8 pers), der skulle på sit livs tur og selvfølgelig at opnå accept fra alle deltagere, trænere, forældre osv.

Det lykkedes – og en stor tak til klubben og alle de aktive i denne sammenhæng.

"Harry" og 2 ledsagere vogne blev pakket med spillere, tøj og madrasser, hvorefter der blev fløjtet til afgang skærtorsdag morgen kl. 08.30. Foran os lå 785 km, med hovedvægt på de svenske veje, med en topfart på max 110 km/t. Humørret var højt og en spændende påske lå foran os.

Vi fik tildelt et fint klasseværelse på skolen ret overfor " Täljehallen", der var omdrejningspunkt for hele turneringen, samt stedet hvor de ældste deltager spillede og hvor alle finalerne blev afholdt.

Vel ankommet om aftenen torsdag, fik vi styr på detaljerne og en god nats søvn.

Fredag morgen kl. 08.30 fik Svendborg sin ilddåb. Et super stærkt sammensat ESAA hold 95/96 var mere end klar til at møde vores unge hold, hvor størstedelen er 1 års ynglinge. Svendborg fulgte fint med indtil 15-15, hvor ESAA fik et run, hvilket vi ikke formåede at hente igen. En masse 3'ere fra ESAA og kampen endte 41 – 78. ESAA spillede generelt en super flot turnering og fik også en velfortjent plads i finalen, hvor de mødte SBBK (Södertälje).

Vi må indrømme, at den indledende pulje var en hård omgang. Lutter gode hold og næste hold var således ingen undtagelse. Her ventede det svenske "SANDA BG" (ESAA pedant i Sverige), ledet af Steen Guido, ex Værløse og ungdomslandstræner. Kamstart fredag kl. 14.00. Sanda BG kom hårdt ud og vi fulgte med så godt vi kunne. Trods odds i mod, fik vi vendt kampen og kom ud som vindere 58-49! Intet mindre en super flot præstation. Flot drenge!

SBBC Upsala01

Vi var nu i kvalifikationskamp om finale pladser (1-8) – flot!

Næste dag – lørdag, mødte vi i kvalifikationskampen, "Uppsala", der meget overraskende havde tabt deres to indledende kampe marginalt (med kun 1 point til de senere finalevindere, nemlig SBBK og med 2 til Uppsala). Yderligere havde dette hold slået ESAA 95 ved finalen i Lund, så endnu en stor mundfuld stod foran os. Vi kæmpede bragt – men som om, holdet ikke rigtigt kom i gang – trods vi egentligt følte at vi havde kontakt til holdet. Vi tabte 51-74 i en kamp, hvor vi egentligt følte vi kunne følge med.

Vi skulle nu spille om 9 – 12 pladserne, hvor vi udover et enkelt norsk hold "Centrum", fik følgeskab af Hørsholm og Værløse. Man kan sige, at vi i det mindste ikke stod alene som danskere.

To kampe ventede os. Først "Centrum", som blev godt og grundigt sat til vægs. Vi vandt 87 – 64.

Herefter ventede Hørsholm, med mange gode spillere, her iblandt ligaspiller Rasmus Stolbjerg og ledet af Bogdan Karaicic, der i kampens hede, blev bortvist. Super flot indsats igen af SBBC U18, der ret hurtigt lukkede kampen af. Resultatet blev 90 – 72.

SBBC U18 sluttede som vinder af placeringerne fra 9 – 12, foran 2 øvrige danske og et norsk hold. Vi var en del af 12 meget stærke nordiske hold, med rigtigt mange talenter fra alle lande. Vi kan således alle være tilfredse med indsatsen og ser frem til næste år, hvor vi bliver 1 år ældre og 2. års ynglinge, som de fleste af de andre deltagende hold.

En stor tak til SBBC, spillerne, trænerne samt især til forældreopbakningen for en god turnering.

Vi ser nu frem til slutspillet i den hjemlige danske U18 landsdækkende række, hvor vi starter med kvartfinale mod Hjemly d. 7/4 ude og næste kamp d. 10/4 i Idrætshallen (bedst af to kampe).

Referent.
Søren Meyer

Tilbud fra Svendborg Kommune

svendborgkom logo

Fritidspas

En mulighed for børn og unge i Svendborg Kommune

LINK HER

Træningstider 18/19

Så er der kommet træningstider for den kommende sæson

LINK TIL TRÆNINGSTIDER

Sydfyns Elforsyning

sef logo

Støt din forening eller klub med SupportEnergi igennem Sydfyns Elforsyning

På én aften - under SEF-basket kampen den 21. januar – fik Svendborg Basketball Club glæde af 65 personers støtte via el og naturgasregningen.
I løbet af 2015 og årene fremad, vil det årlig give klubben en samlet udbetaling på ca. 6.500 kr.

Skulle du få lyst til at vide mere om tilbuddet, så følg nedenstående link

SEF.dk